Hur lång tid tar det att få ihop en miljon?

lång tid

Tina Turner sjöng om att hon ville tjäna en miljon dollar och oavsett valuta är en miljon alltid någon form av representation för rikedom och/eller finansiell frihet. Men hur lång tid tar det att tjäna en miljon svenska kronor? 

I ett land med världens högsta skatter är det allt annat än enkelt. Finanstwitter är fyllt av folk som döpt sina konton till någonting med “från 0 till en miljon” eller “XY mot miljonen”. Det är utan tvekan en resa och den kan vara olika lång.

Ett av de säkraste sätten att få ihop en miljon är utdelningsaktier och regelbundet investera i nya. Genom att ha koll på dina kostnader kan du ha en hög sparfaktor. Är du duktig klarar du 50% av din nettoinkomst. Med andra ord, om du har en nettoinkomst på 30 000 i månaden och kan spara 15 000 får du ihop 180 000 på ett år. Då tar det dig drygt 5,5 år att få ihop en miljon. Inte dåligt och ändå relativt överkomligt om man ser till de höga skatter vi har.

Har du under tiden 10% värdeökning kortar du tiden till strax under fem år. Det mest intressanta är dock om du kan öka dina inkomster med 10% och ha en värdeutveckling under tiden kan du komma ner i tre år.

Ovanstående kräver givetvis en hel del disciplin och målmedvetenhet. Från den första miljonen till nästa är det inte lika långt, eftersom ränta-på-ränta effekten arbetar för dig. Glöm inte att det gäller att jobba på flera fronter, helst bygga upp flera inkomstströmmar och hela tiden ha stenkoll på kostnaderna. Det må ta lång tid att nå ekonomiskt oberoende, men med hårt arbete kan du lyckas. Glöm inte att pröva nya vägar och tar det lång tid behöver du motivera dig själv genom att behålla fokus.

Behöver du tips på att sänka dina kostnader hittar du spartips här.

4 Comments

    • Det där är ett intressant ämne. Hur får du energi och hur kan du öka orken?

  1. ”Buy stocks for two millions in an airline company and after a short time you have one million”
    – Warren Buffet

Comments are closed.