Vara ute

vara ute

Bland alla som bloggar om ekonomi och resan mot ekonomiskt oberoende är det en handfull som också tar med hälsa i bloggandet. Däribland jag, som ser hälsan och förebyggande hälsoarbete som lika viktigt som att investera och få ordning på ekonomin. Att vara ute är något av det bästa du kan göra för din hälsa.

Det går att motionera på många sätt, men att vara ute och springa, promenera, orientera, cykla eller simma slår varje dag i veckan att träna på gym eller i gruppträning – åtminstone enligt mitt förmenande. Många av utomhusaktiviteterna är dessutom i princip gratis.

Därutöver får du flera andra hälsofördelar, som frisk luft – vilket minskar risken att du blir förkyld eller åker på influensa. Dessutom har det bevisats flera gånger att det psykiska välmåendet ökar genom att vara ute. Vi är helt enkelt gjorda för att befinna oss utomhus, under en klar himmel.

Nyligen började jag läsa Marcus Torgebys bok Sova ute(affiliate-länk), där han tar konceptet en nivå till. Men han har så rätt. Att sova ute och att vara ute är fantastiskt. Kanske har det att göra med att vi utomhus har ett oändligt rum runt oss, att det inte finns något tak och att naturen på sitt sätt säger åt oss att det är okej, att där kan vi överleva.

Dock är vi av naturen lata och en regnig dag är det lättare att sätta sig i soffan än att gå ut och springa. Men allt handlar om vanor och i slutändan finns det inget viktigare än vår hälsa, både fysiskt och mentalt. Även om du inte vill hårdträna utomhus kan du med fördel ta långa promenader. Det rensar tankarna och ger dig möjlighet att komma på nya idéer till hur du ska skaffa dig fler inkomstströmmar eller öka avkastningen på ditt befintliga kapital.

REKLAM

Köp Sova ute på Adlibris

2 Comments

  1. Helt sant det. Faktum är att jag får många bra ideer när jag är ute och promenerar eller springer, för då kan man låta tankarna löpa på helt fritt åt alla möjliga håll utan stress.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    • Precis, det är just avsaknaden av stress som gör att tankarna faktiskt kan flöda fritt.

Comments are closed.