Föreningsmedlemmar kan få lån med bättre räntor

Det finns tillfällen då man bara måste låna, trots att man har varit noggrann med att lägga undan pengar för sämre dagar. Oförväntade händelser som att till exempel en tand går av eller att bilen går sönder kan snabbt tömma plånboken. Om du ska låna pengar till något så är det viktigt att alltid välja ett lån som har en låg effektiv ränta. Det är hela kostnaden för lånet inklusive räntan och andra avgifter. Det är dessutom en bra idé att ta reda på om du kan ta ett billigare lån på något sätt. Är du medlem i någon organisation eller förening kan du ibland få rabatt på privatlån.

Lsb.se – Förmånliga medlemslån är ett exempel på en bank som erbjuder särskilt förmånliga lån till privatpersoner som är medlem i en av deras samarbetsorganisationer. De samarbetar idag med Hyresgästföreningen och M Sverige. Hyresgästföreningen arbetar med opinionsbildning för att påverka beslutsfattare att förbättra villkoren för svenska hyresgäster. De hjälper även medlemmar att själva påverka sitt boende. En av deras hjärtefrågor är att motverka kraftigt ökade hyreshöjningar i Sverige. Idag har föreningen över en halv miljon medlemmar.

M Sverige är den största svenska konsumentorganisationen för trafikanter och de arbetar för en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. De har cirka 100 000 medlemmar som får stöd, råd och inspiration för säkrare bilresor. Föreningen är en mötesplats för Sveriges bilister och de erbjuder flera olika förmåner till sina medlemmar. Förutom att samarbeta med banker så har de även samarbeten med bensinstationer, försäkringsbolag och andra företag som kan vara till nytta för bilister.

Lån och Spar-bank har flera tjänster och produkter som är utformade för föreningarnas medlemmar. Om du är medlem kan du få ränterabatt på privatlån och du kan även samla dina lån med förmånliga villkor. Flera föreningsmedlemmar har valt att samla lån med Lsb:s samlingslån, eftersom det får bort dyra krediter och smålån genom att ett större lån med lägre ränta betalar av dem. Det ger både en mer lättskött ekonomi och en billigare lånekostnad.

En förening som passar dig

Det som står ovanför är endast ett exempel på banker och föreningar som samarbetar med varandra. Andra föreningar har för det mesta också samarbeten som du kan dra nytta av. Är du medlem i facket kan du vanligtvis ta del av olika erbjudanden för fackmedlemmar som kan göra saker som till exempel lån, föreningar, drivmedel eller resor billigare. Föreningar är en grundläggande del av det svenska samhället och det finns föreningar för nästan allt. Det kan därför vara värt att kolla upp vilka föreningar som skulle kunna gynna dig och som samtidigt ger rabatter på köpet.