Skistar är undervärderade

mål

Till att börja med ska jag för ordningens skull säga att jag äger Skistar. Samtidigt hade jag sagt samma sak även om jag inte hade ägt Skistar. Det är nämligen ingen tvekan om att det är inte bara ett välskött företag, det är dessutom ett företag med fortsatt stor potential.

Att besöka något av Skistars anläggningar är minst sagt en trevlig upplevelse. Även om det finns en del att önska är de flesta av personalen mycket trevliga. De ler, hälsar och verkar gilla sitt arbete. Det kan bara bero på en bra personalpolitik i kombination med utbildning i service management.

Visst kostar det en slant att besöka någon av anläggningarna, men man får vad man betalar för. Det är hög kvalité i allt och det är alltid enkelt att både ta sig runt och hitta ställen att äta/dricka.

Vad det gäller aktien finns det egentligen bara ett enda hot. Den globala uppvärmningen kan försämra framtida vintrar, även om det kan ta ett tag innan effekterna märks. Skistar har visserligen gjort en hel del för att hitta aktiviteter som går att utföra även på sommaren, som cykling downhill.

Extra intressant är förstås den framtida flygplats som ska byggas i närheten av Sälen, något som kan ge ännu fler besökare på Skistars anläggningar. När den väl finns på plats tror jag aktien får ytterligare medvind.