Luften är fri

luften är fri

Det minst sagt trallvänliga bandet 2 Blyga Läppar är lätt att lyssna på. Deras låt Luften är fri fick mig att fundera över hur lång tid det tar innan sossarna, kommunisterna och miljötalibanerna kommer på att de ska beskatta luften.

Nu handlar Luften är fri mer om frihet och att leva livet än om att luften är gratis, men trots allt kan jag inte låta bli att fundera över hur långt kommunisterna kan gå (jag tänker kalla sossar, vänstern och MP för kommunister framgent, eftersom det är vad de är).

Svaret på frågan är förstås att de kan gå så långt de kan så länge vi inte stoppar dem. Listan över skatter i Sverige är väldigt lång, men det betyder inte att den inte kan bli längre.

Ta bara bensinskatten som exempel. I takt med att antalet elbilar blir fler och därigenom blir statens intäkter från bensinskatt lägre. Tror någon att de inte tänker ta ut den tappade intäkten någon annanstans, istället för att se över kostnaderna?

Fastighetsskatt och arvsskatt kommer tillbaka om kommunisterna får bestämma. Lägg då till alla skatter vi redan har (inkomstskatt, energiskatt, marginalskatt, arbetsgivaravgifter, moms, TV-avgift, fordonsskatt, spelskatt, trängselskatt, alkoholskatt, avfallsskatt, tobaksskatt, flygskatt osv…) så börjar det bli ont om områden som inte är beskattade.

Luften tillhör fortfarande de områden som inte beskattas, men det är bara en tidsfråga när kommunisterna får bestämma.

Frågan är vad DU gör för att stoppa galningarna från att ta allt vi har. För kom ihåg, de kan införa vilka skatter de vill så länge inte vi stoppar dem. Till och med skatt på luft.

I grund och botten handlar det inte om att skapa ett välfärdssamhälle, eller ett samhälle där alla är jämlika. Det handlar bara om makt, om att bestämma. Din frihet är hotad, nu mer än någonsin tidigare. Och bara DU kan stoppa dem. Inte någon annan.