Paneler som inkomstkälla

paneler

Nu har även jag kommit igång och testat panelundersökningar. De enda som har varit intressanta är de som betalar ut kontanter. Ersättningen är ungefär lika stor per panelföretag, även om det finns skillnader.

Den största invändningen mot att byta sin tid mot pengar på det här sättet är att ersättningen är låg. Jag har tidigare skrivit hur jag ser på pengar, att pengar egentligen är en representation för tid. Optimalt är att den tid du byter in för pengar ska du kunna få tillbaka till en högre faktor. Det vill säga att om du byter in en timme för en hundring ska hundringen kunna köpa dig två timmar, eller helst mer.

Timpengen på panelundersökningar är betydligt lägre än en hundring per timme. Det är lite svårt att uppskatta, men jag gissar att ersättningen per timme är någonstans mellan tjugo och femtio kronor, beroende på vilken panelundersökning du utför.

Så ur det perspektivet är panelundersökningar inte intressanta, det går inte att göra sig någon förmögenhet på att svara på undersökningar.

Men, om du ser till att använda pengarna rätt kan det ändå bli värt att ägna sig åt undersökningarna. Har du lite tid över på kvällar och helger kan du köra igenom en och annan undersökning, och så fort du kommer upp i ett belopp som motsvarar någon av dina favoriter bland utdelningsaktier är det bara att ta ut pengarna och köpa en utdelningsaktie.

Då kommer tiden du lade in för undersökningen att betala sig i form av utdelningar för all framtid, eller åtminstone så länge som den aktie du valt fortsätter dela ut. I mitt fall blev det Scandic, som snart har utdelning för andra gången i år.

2 Comments

 1. Hej!
  Kul att du kommit igång med paneler.

  Min portfölj med paneler och Cashback är nu värd över 10 000kr. Så nog kan det bli en del pengar av detta.
  Tänk också att dessa 10 000kr fortsätter jobba för mig även om jag skulle sluta svara på undersökningar.

  Lycka till med “extraknäcker

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

Comments are closed.