Tänk på det här när du väljer valutamäklare

Valutor är inte bara ett intressant fenomen, det går faktiskt att tjäna pengar på att handla med valutor på samma sätt som det går att tjäna pengar på att köpa och sälja råvaror. Men det gäller förstås att du förstår vad du handlar och att du använder en valutamäklare du kan lita på.

Om du har koll på vilka faktorer som påverkar en valuta kan du med stor sannolikhet tjäna pengar på att handla valutor. Tror du att dollarn kommer att gå upp efter nästa räntebesked från den amerikanska centralbanken så är det dags att köpa dollar. Om du å andra sidan tror att dollarn kommer att gå ner, tja, då kanske det är SEK eller EURO du vill handla. Janet Yellen som idag är chef för den har en utmaning med att säkra dollarns värde, som faktiskt har gått ner en hel del den senaste tiden.

Förutom den amerikanska centralbanken så finns det en hel del centralbanker eller riksbanker som påverkar olika länders valutor. De största och starkaste valutorna, som amerikanska dollar, brittiska pund, japanska yen eller euro, påverkas en hel del av hur respektive lands riks- eller centralbank agerar. Men hur de agerar beror förstås på hur det går för landet eller union i sig. Ta bara Storbritannien som exempel, där pundet har fått stryk efter Brexit. Frågan är hur det går i Storbritannien i framtiden.

För Sveriges del har det sett rätt ljust ut och antagligen får vi se en bättre ekonomi även 2018. Då kanske kronan stärks ännu mer mot dollarn och pundet, men frågan är hur det går med euro och de asiatiska valutorna. För att inte tala om kryptovalutor, som inte styrs av enskilda länders ekonomi. Helt klart är det en spännande utveckling och absolut någonting att bevaka för dig som vill tjäna pengar på hur valutor utvecklas gentemot varandra. Glöm bara inte att välja en valutamäklare du har förtroende för. Det gäller att välja en mäklare som har ett gott rykte och som inte bara finns till för att lura nybörjare på avgifter. Dessutom är det givetvis bra att mäklaren är godkänd av en myndighet i det land de är registrerade.