Använd kontanter

tjäna

Kontanter blir alltmer sällsynta, och staten jobbar hårt på att kontrollera vad hårt arbetande människor gör med sina pengar. Det är bland annat därför du inte utan vidare kan ta ut eller sätta in pengar. Att man är oskyldig tills motsatsen bevisats gäller inte när finansinspektionen och bankerna får bestämma. Vill du sätta in pengar på banken eller ta ut är det upp till dig att bevisa att du är oskyldig.

Det är naturligtvis helt befängt och sjukt. Banken såväl som staten har inte enligt mitt förmenande rätt att över huvud taget ifrågasätta eller hindra att var och en tar ut eller sätter in pengar. Om de tror att något kriminellt pågår får de lov att bevisa detta. I annat fall ska de låta folk hantera sina pengar som de vill.

Huruvida det går att påverka staten åt något håll låter jag vara osagt, men däremot kan du hjälpa till att förhindra att kontanter försvinner. Använd kontanter när du handlar och ta ut eller sätt in pengar på dina konton så mycket du kan. Kontanter är ett problem för rättsväsendet eftersom de från början misslyckats med att sätta dit de som är kriminella. Kontroll över hederliga medborgares pengar är inte rätt väg att gå för att sätta dit skurkarna.

Kontanter har också en annan fördel. De fungerar när de elektroniska systemen inte gör det, åtminstone så länge det finns en tilltro till kontanter som betalningsmedel. Dessutom är det svårare att lämna ifrån sig fysiska pengar än att “blippa” sitt betalkort, något som bevisligen gör det lättare att hålla nere kostnader.

En gång för länge sedan hade jag och mina vänner som sport att inte “knäcka” en hundring. Det var på den tiden hundra kronor var en betydande summa. Knäckte man hundringen var den snart borta, men kunde man undvika och hålla i den så varade den längre… Det har länge varit mitt bästa tips till alla som vill bli ekonomiskt oberoende. Om du inte köper något har du inte heller några utgifter…

1 Trackback / Pingback

  1. Att ha kontanter hemma - Money Cowboy

Comments are closed.