Gå med i alla bonusklubbar du kan

Idag finns bonuskort överallt. Mataffärerna, klädaffärerna, flygbolagen, hotellkedjorna, bensinmackarna och så vidare. Har du ett kort på varenda en? Varför inte, de är ju faktiskt gratis? 

Det kan förstås bli tjockt i plånboken, även om allt fler insett att man inte behöver tvinga på kunderna ett fysiskt plastkort (som dessutom får Isabella och Åsa att reagera). Men det finns egentligen inga som helst skäl att inte gå med i varenda bonusklubb du kan hitta. Det skadar inte, du får bonus hos de du handlar mest hos och du får rabatterna som bonuskorten innebär. Ska du verkligen få någon användning av dem bör du handla hos bara några få, men att inte ha bonuskorten innebär att du kan missa specialprisen när du väl besöker en butik du inte har ett bonuskort hos.

Det händer mig av någon anledning varenda gång jag besöker IKEA. Vi har ett familykort, som står på min fru, och jag glömmer att koppla mig dit eller skaffa ett eget. Nu ska jag ordna till det, tack vare det här inlägget, och dessutom se till att försöka hitta alla andra luckor jag kan tänkas ha.

Oroar du dig över extra mycket skräppost så gör som jag. Skaffa ett separat e-postkonto avsett enbart för det här. Då kan du vittja den brevlådan en gång i veckan eller i månaden och snabba sålla fram det viktigaste. Ibland får du ett extra erbjudande som kan vara precis i linje med vad du tänkt konsumera.

På tal om att konsumera så är det bästa förstås att aldrig köpa något. Men om du nu ägnar dig åt den sortens dekadens så bör du göra allt för att göra inköpet så billigt som möjligt. Så, ut och skaffa bonuskort.

Tycker du att jag har helt fel så låt mig gärna veta. Det kanske finns något jag missar i den här ekvationen.