Ut med clownpartierna

Det finns säkert de som tycker att man ska kunna ta lätt på politiken, men det är helt sinnessjukt att ett par små skitpartier kan skapa fullständigt kaos i hela den politiska arenan. Det ser inte bara ut att vara en cirkus, det är en tvättäkta cirkus med ett gäng clowner som bara ställer till det.

Miljöpartiet är värst av dem alla. De håller på med så mycket skitsnack att det är svårt att veta vart man ska börja. Det går inte att ta dem seriöst ens om någon skulle peka på mig med ett vapen. De avgår när de inte får som de vill, som tjuriga barn, och de hade alla chanser att vara fullständigt kristallklara. Istället kastar de Sverige in i ett nytt kaos.

Centern agerar inte mycket bättre. Ingen vet vart de står eller vad de vill. Men med sina mandat kastar de politiken åt både höger och vänster. Vi medborgare, tillika väljare, förtjänar bättre än det här tramsandet. Allt tycks handla om att hålla ytterkantspartierna borta från inflytande, vilket bara stämmer om det passar agendan. När kommunisterna är med och förhandlar politiken har de knappast hållits borta från inflytande.

Sverige måste höja gränsen för att ett parti ska få komma in i riksdagen. Riksdagsspärren borde gå vid 10%. Visst finns risken att vi får tio partier med tio procent var, men det vore ändå oändligt mycket bättre än att ett marginalparti som Miljöpartiet får vara med och bestämma. De är och förblir ingenting annat än ett clownparti, som försöker få alla att tro att de minsann är de goda och de vet bäst.

De har dock flera gånger avslöjat sig som teknokrater, demokratifientliga, verklighetsfrånvända och utan konkreta lösningar. Det märks att de större, mer etablerade partierna, ändå försöker vara pragmatiska och jobba med hur världen ser ut.

Troligen kommer vi inte se den här ändringen, men jag hoppas ändå att någon förändring sker.

2 Comments

 1. Håller med i stort, även om det säkert finns andra nackdelar om gränsen skulle höjas till 10%. Och Vänsterpartiet borde i denna debatt behandlas mycket mer som det extrema ytterkantsparti som det är. Och Sossarna by association.
  En fråga, du använder “teknokrater” lite som ett skällsord, vad lägger du i det begreppet?

  • Har svårt att se några andra nackdelar, utom möjligtvis att politiken inte blir lika nyanserad med färre partier i riksdagen. Å andra sidan måste partierna som vill nå gränsen profilera sig mer.

   Och helt rätt med Vänsterpartiet, som är kommunister och måste behandlas som kommunister.

   Bra fråga vad det gäller teknokrater. Du har helt rätt, jag använder teknokrater som skällsord. Det beror bland annat på att jag sett hur teknokratin förvaltats av Miljöpartiet som är de främsta förespråkarna för en teknokrati trots att de är miljöpartister som i själva verket borde vilja återgå till naturalismen. Teknokrati som jag ser det kommer leda till mänsklighetens undergång alternativt att vi blir slavar under maskinerna. Vilket, med handen på hjärtat eller med telefonen i näven, redan är på väg att hända.

Comments are closed.