EU eller inte EU?

Jag ska börja med att erkänna att jag tillhör dem som röstade ja till EU, den 13 november 1994. Min tanke då var att hellre samarbete än motarbete, och att det trots allt skulle vara bra för Sverige. Den 1 januari 1995 gick Sverige med i EU och under de här 27 åren har EU utvecklats i helt fel riktning.

Vad som från start skulle vara en union för frihandel har blivit ett överstatligt organ som inte gör annat än att sabotera för svenska medborgare. EU mikrostyr i frågor som står i rakt motsats mot subsidiaritetsprincipen, EU ägnar sig åt socialism, EU hotar äganderätten och EU prioriterar inte svenska intressen.

Själva den demokratiska processen i EU är dessutom felkonstruerad, där antalet medborgare ger antal röster. EU hade behövt samma system som i exempelvis USA, där varje stat har sina elektorer. Ett land i EU med tio miljoner medborgare får helt enkelt bidra till övriga 437 miljoner invånare.

Så förutom att EU styr över saker EU borde fullständigt ge fan i får vi också finna oss i att våra få röster lätt kan köras över. När EU dessutom andas socialism i allt som görs och det ena vansinniga projektet löser av det andra kan jag inte annat än att tycka att det är dags att gå ur unionen.

EU har blivit en byråkratisk koloss som prioriterar helt fel saker. Funderar du på vart pengarna går kan jag nämna några saker som är helt åt helvete. Vad sägs om 24+ miljoner till reklam för europeiska frysta pommes frites i Asien, 41 miljarder i rena felutbetalningar, 107 miljoner till limousiner till EU-parlamentarikerna, otaliga miljarder på “grön” omställning, och så vidare. EU-kommissionens vinkällare på 15 000+ vinflaskor är en annan kostnad som du och jag betalar.

Notera att jag normalt sett anser att en regering ska kunna lägga pengar på representation (inom rimliga gränser), men svineriet EU-parlamentarikerna ägnar sig åt är helt åt helvete.

Den som inte tror att Sverige kan klara sig nog så väl utan EU kan titta på Storbritannien, Norge, Schweiz – eller för all del resten av världen. EU har gjort sitt och fuckat upp agendan tillräckligt för att implodera.

Helt enkelt: #swexit nu.

2 Comments

  1. Hear, hear.

    Jobbar i ett fält som ständigt utsätts för antingen ny lagstiftning (direktiv) från EU eller ändringar i praxis av EU-domstolen. Det är en fars. Det är inte demokratiskt förankrat, inte anpassat till svenska förhållanden och dessutom omöjligt att tillämpa med bibehållen rättssäkerhet.

    #swexit

Comments are closed.