Det mest populära inlägget

Det mest populära inlägget på den här bloggen heter “Så blir du ekonomiskt oberoende”. Det är kanske inte så konstigt att det är just det inlägget som allra flest personer har läst sedan bloggen startades, men det sätter också fokus på att det trots allt är det som den här bloggen handlar om.

HÄR kan du läsa inlägget om hur du blir ekonomiskt oberoende.

Resan till ekonomiskt oberoende kan se väldigt olika ut. En del sparar allt de kan, en del satsar på att tjäna så mycket som möjligt och en del lyckas kombinera att både spara och tjäna så mycket som möjligt. Varför man vill bli ekonomiskt oberoende ser också väldigt olika ut. En del vill bli det för att själva kunna bestämma över sin tid, andra för att inte behöva oroa sig över pengar och andra för att kunna be chefen dra åt helvete.

Oavsett vad man har för anledning att nå ekonomiskt oberoende bör man förstås inte glömma bort vem man är, och man bör givetvis undvika att bli en odräglig skitstövel – vilket är något många blir som fått både pengar och makt. I slutändan är vi alla människor och pengar förändrar bara en sak i grunden; pengarna ger frihet men de gör dig inte till en bättre människa.

En bättre människa blir du om du bryr dig om andra, hjälper andra människor och gör vad du kan för att göra den här planeten till en bättre plats för alla, både människor och djur. Är du ekonomiskt oberoende kan du ha större förutsättningar att lyckas att bli en bättre människa, men du kan också få väldigt mycket större förutsättningar att bli ett riktigt praktarsle.

För hur mycket pengar du än har kan du inte köpa dig mer tid. När din tid är ute så är den ute, oavsett om du äger en lyxvilla eller lever i en trädkoja. Men du kan bli ihågkommen för det du gjorde, och om allt du gjorde var att bete dig som ett svin är risken rätt stor att folk inte minns dig alls. Om du som moder Theresa ägnar dig åt att försöka göra livet bättre för barn kommer du bli ihågkommen, och den goda Theresa är ett gott exempel på någon som inte hade några pengar men ändå lyckades väldigt väl att göra någonting meningsfullt med sitt liv.

I slutändan är det kanske trots allt det som räknas. Har du gjort något som haft betydelse för någon annan har du använt tiden du fick. Om du inte använder tiden gör det inget heller, men försök att inte vara ett arsle. Det är mycket bättre att vara en armbåge eller i bästa fall ett hjärta.