Sverige och de fyra jordkloten

Världsnaturfonden, denna källa till oändlig vishet kring naturen och klimatet, uppmanar i ett inlägg på facebook att man ska äta potatis istället för ris. I samma inlägg, se bild nedan, säger de också att om alla på jorden skulle leva som vi gör i Sverige skulle vi behöva fyra planeter.

Jag har under lång tid ifrågasatt den här typen av uttalande, eftersom de aldrig någonsin tar upp frågan om överbefolkning. Om alla skulle leva som vi i Sverige skulle världens befolkning vara under 2 miljarder. Hade vi haft samma typ av klimatutmaningar då? Särskilt om alla skulle leva som vi med återvinning, rening och optimering?

Nej, det skulle vi inte, vill jag hävda. I Sverige lever vi cirka 25 personer per kvadratkilometer. I Indien är det över 380 personer per kvadratkilometer. Hade Indien levt som vi hade deras befolkning varit 15 gånger lägre och med andra ord runt 100 miljoner människor.

Varför ska det vara en mänsklig rättighet att föröka sig i all oändlighet? Planeten behöver definitivt inte fler människor, ändå är det aldrig någonsin någon i den vänsterorienterade miljörörelsen som tar upp frågan. De vågar inte ge sig på den av någon anledning.

Det bästa för miljön vore kondomer och p-piller enligt mitt enkla förmenande. Vi ska givetvis inte ägna oss åt att släppa ut gifter i miljön eller ta ut mer av vår natur än vad naturen kan klara av. Jag vill nog hävda att i Sverige är vi väldigt bra på att leva i någorlunda symbios med vår omvärld – men även Sverige kan tänka på att inte öka befolkningen. För inte så länge sedan var vi åtta miljoner, nu är vi över tio. Det finns inga anledningar att hela tiden hålla på att öka befolkningen.

Visserligen finns det de, som bidragstagaren och den högst omoraliske Reinfeldt, som hävdar att vi behöver invandring och fler människor för att klara välfärden. Vilket är rent skitsnack eftersom vi inte har en låg arbetslöshet. Så länge det finns arbetslösa finns det arbetskraft för vilka arbeten som helst. Att inte alla vill jobba i äldrevården är en annan fråga, men den löses inte genom att öka antalet människor.

Så, när Världsnaturfonden slänger sig med uttalanden som att vi behöver fler jordklot om alla skulle leva som vi är det verkligen hög tid att ifrågasätta.