Så behåller du fokus

Alla som strävar efter ekonomiskt oberoende, eller vilket valfritt mål som helst som är väldigt svårt att nå, vet att det finns dagar då man tvivlar på att nå sina mål. Ibland kan de dagarna bli till veckor som blir till månader, och resan mot målet avstannar eller avbryts.

Så hur behåller man fokus? Hur ser man till att varje krona som kan sättas i arbete får jobba? Hur undviker man att köpa det där som man bara “är värd” för att man strävar hårt i övrigt? Det är långtifrån lätt att behålla fokus på målet, särskilt som det kanske är flera år bort. Men i själva verket kommer målet längre bort ju mindre fokus du har på det.

Sättet jag använder mig av är ganska enkelt. Jag tar mig tid att reflektera och längta. Jag sätter mig i ett tomt, tyst rum och blickar ut i naturen. Eller sätter mig rentav i naturen. Försöker känna in hur det kommer att vara när jag väl är där. Oavsett vilket mål det gäller så gör den här enkla övningen att jag återfår fokus.

Sedan krävs det återhämtning mellan varven – och det är minst lika viktigt. Tillåt dig att släppa fokus under längre perioder, så länge som du kan återta fokus när det behövs. Fokuserar du på att bli ekonomiskt oberoende så hjälper ett tydligt fokus dig att ta rätt beslut. Då kan du undvika hämtpizza och göra egen, baka eget bröd, ta med matlåda och låta bli att köpa helt onödiga prylar som du ändå inte har någon glädje av efter ett tag.

Har du tips på att behålla fokus?

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Så behåller du fokus - Finansfeed
  2. Så behåller du fokus - Bloggfeed

Comments are closed.