Att köpa totalt onödiga prylar

Ett av de klassiska råden för att nå ekonomiskt oberoende brukar vara att minska kostnaderna så mycket det går och inte köpa onödiga prylar. I grund och botten håller jag med om det, men ibland måste man köpa sånt som är fullständigt onödigt.

Varför undrar du förstås… Ja, helt enkelt för att ha kul, leva och skicka ett och annat meddelande till kommunister och sossar:

Jack höll också med om budskapet.

De här båda snapsglasen kostade inte särskilt många kronor, 29:- styck och lite frakt på det. En fullständigt onödig kostnad, men eftersom jag tyckte budskapet var så bra var jag tvungen. Det var inte som att jag inte hade snapsglas innan, men det spelar mindre roll. Här handlar det om att ha lite kul och samtidigt göra ett statement.

Nu ska man ju också veta att det går inte att köpa prylar man inte behöver hela tiden om man vill nå ekonomiskt oberoende, men så länge du har disciplin och koll på dina kostnader är det inte ett problem. Att ha lite kul längs resans gång gör att den blir roligare.