Behöver du verkligen den där prylen?

behöver

Nu är mellandagsrean i full fart och visst finns det fynd att göra. Men behöver du verkligen den där prylen, det där klädesplagget eller den där tjänsten?

Frågan är lika berättigad året runt, men kanske ännu viktigare under en av årets allra mest hysteriska köphelger. I en del varuhus är det rent kaos när mängder av människor stormar in för att försöka vara först på rean. Men behöver du det där du är inne för att handla?

Lyckan av att konsumera är en bekräftad upplevelse av många. Men oftast varar inte lyckan särskilt länge och det är bara en väldigt snabb kick. Långvarig lycka kommer av helt andra saker, som att exempelvis vara helt fri.

Givetvis finns det saker vi alla behöver, men en bra gyllene regel är att vänta ett tag innan du handlar det där du går och längtar efter. Går längtan över så har du sparat en och annan krona, finns längtan kvar kan du i lugn och ro planerat inköpet.

Planerade inköp blir alltid billigare och du sparar som mest pengar om du låter bli att handla. Sök lyckan på annat håll och köp bara det du verkligen behöver.

På tal om lycka har jag insett sedan lång tid tillbaka att jag känner mig betydligt lyckligare om jag får träna varje dag. Tre dagar i veckan går åt till att träna hårdare, men varje dag tränar jag på något sätt. Det kan vara en halvtimme med armhävningar, situps, squats. Eller en rask promenad följd av armhävningar. Just armhävningar ligger på topplistan. De går alltid att göra och ger alltid effekt. Dessutom är det lätt att stegra träningen genom att göra fler eller att sätta upp fötterna på ett trappsteg eller ännu bättre en stol.