Positiva livstecken från Clas Ohlson

positiva

Jag återkommer gärna till den gamla godingen Clas Ohlson, som idag visade lite positiva livstecken. Det handlar om onlineförsäljningen, som trots allt är en liten del av den totala omsättningen men som ändå steg med 38 procent i september. 

Om jag får gissa tror jag att Clas Ohlsons sortiment tillsammans med deras ökade fokus på onlineförsäljning har haft effekt inför hösten. Det finns alltid något att fixa med i ett hushåll och Clabbe har alla prylar som ett vanligt hem behöver.

Det är också därför jag är väldigt förvånad över att kursen har slaktats under så lång tid. Men å andra sidan har jag sedan länge slutat tro att sunt förnuft råder på börsen. Dessutom är allt kortsiktigt och även välskötta företag, som Clas Ohlson faktiskt är, drabbas av ett alldeles för stort fokus på snabba vinster.

Så även om jag har varit tveksam fortsätter jag tro på Clas Ohlson ett tag till, särskilt när så här bra nyheter dyker upp. Butiksdöden må vara ett stort hot, men kunderna för den anrika kedjan vill in i en butik och se, känna och hitta lite mer än vad de hade tänkt. Det är ett nöje i sig.

LÄS MER: Clas Ohlsons pressmeddelande

Totalt onödig disclaimer, men du får den ändå: Jag äger aktier i Clas Ohlson och de här tankarna ska inte ses som några rekommendationer att köpa eller sälja eller behålla.

Mindre onödig disclaimer: Jag tänker fortsätta med disclaimers bara för att jag tycker om att överdriva.

LÄS OCKSÅ: Vad jag har lärt mig av att amortera

Med ovanstående länk i sinnet tänker jag avsluta med en kort reflektion. Om valet står mellan att chansa på börsen eller vara säker genom att amortera väljer jag det senare. Men som tur är behöver man inte välja, särskilt inte efter den dag man har amorterat klart.

2 Comments

  1. Tack för att du lyfter fram detta! Jag missade helt Clas Ohlson när fokus var på att öka i en massa aktier som pressas av börsnedgången.

    Jag tycker också att Clas Ohlson har tagit omotiverat mycket stryk, aktien värderas som hade de gått i konkurs när det snarare handlar om konkurrens från e-handel tvingar till kostnader i korta perspektivet för att krympa butiksytor och stänga vissa butiker. Vid P/E 14 och YOC 9% tycker åtminstone jag att man har prisat in ganska mycket nedsida.

    Om detta var vändningen är jag glad att jag återinvesterade utdelningen på 2 000 kronor jämt till 69,40 kronor per aktie.

  2. Tack själv. Du har helt rätt i din observation, det är nästan som om de står inför konkurs med tanke på aktiekursen. Dags att köpa fler kanske? 🙂

Comments are closed.