Tjäna pengar på att promenera

promenera

Under en promenad nyligen kunde jag inte låta bli att fundera på om det går att tjäna pengar på att promenera. Att röra på sig och samtidigt tjäna en slant, är det möjligt? Jag hade svårt att komma på hur det skulle kunna gå till, men det finns faktiskt ett sätt som är betydligt mer tilltalande än vad jag hade kunnat tänka mig. 

Innan jag kommer till det sättet så ska jag också säga att promenader på samma sätt som löpturer ger väldigt god inspiration. Inspiration som hjälper dig att tjäna mer pengar eller spara mer pengar. Testa själv, ge dig av ut och promenera eller spring en mil. Låt det ta lite tid, rensa tankarna och du kommer inte bara få idéer om hur du kan nå dina ekonomiska mål snabbare, du kommer även få mer energi. Den energin kan du definitivt använda för att tjäna pengar.

Men, bortsett från det. Du kan faktiskt tjäna pengar på att promenera, om du också har lite kunskap. Det visar sig att det finns en dold efterfrågan på guider och här får du en perfekt affärsidé, alldeles gratis. Om du inte har kunskaperna kan du skaffa dem, läs på om din hembygd och lägg ut lite annonser om guidade turer. När jag började tänka på det här insåg jag att jag redan kände till ett antal människor som redan gör det här. Det finns människor som erbjuder sådana här turer, exempelvis Walknet som ger guidade turer i Göteborg.

Så vad hindrar dig från att erbjuda guidade turer i din hembygd? Det är förstås bra om det finns något intressant som andra människor skulle vara beredda att betala för, vilket jag dock är helt övertygad om att det finns, även i de mest avlägsna och till synes ointressanta hålor i vårt avlånga land. Det räcker att du bor nära naturen där det finns intressanta arter som man skulle kunna få syn på.

Det du vinner på är om du kan beskriva din guidade tur så intressant att du kan få någon turistförening att ge dig gratis annonsering. Städer och kommuner brukar vara väldigt intresserade av att locka turister, och om du erbjuder en attraktion kan du få draghjälp den vägen.

Talar du mer än ett språk har du en konkurrensfördel som heter duga.

Om du lyckas tjäna pengar på att promenera får du gärna tala om det. Om du tror att jag är helt ute och cyklar, så tala gärna om det också.

I vilket fall som helst vore det kul att se om någon lyckas kombinera lite hälsosam motion i form av promenad med att tjäna pengar.