Tips: Tjäna en femhundring

femhundring

Det här inlägget är reklam / affiliate-samarbete med Lendify. 

Jag har tidigare skrivit om Lendify och de fördelar jag ser med peer-to-peer lån, som ett vettigt alternativ att investera. Det skapar också ännu en inkomstström som inte är beroende av börsen eller det allmänna ränteläget. Däremot ska man naturligtvis vara medveten om att alla investeringar innebär risker och jag har gjort mitt bästa för att lista riskerna med Lendify.

Även om Lendify och jag inte har ett direkt samarbete så innebär det här tipset en möjlighet att tjäna en femhundring, både för dig och mig. Det betyder inte att Lendify har påverkat mig och jag listar mina tankar helt utan påverkan från någon.

Jag ser Lendify som ett bra alternativ till börsen och till traditionella räntekonton, eftersom avkastningen ligger flera procent över vad du kan få på ett räntekonto. Börsen har troligen högre avkastning över tid, men Lendify ger dig en stadig återbetalning.

Risken är givetvis att någon av låntagarna inte betalar tillbaka. Har du använt dig av Lendifys autoinvest-konto är du delvis skyddad genom en kapitalförlustfond. Men oavsett vilka skydd som finns så finns det en bra hantering av uteblivna betalningar. Systemet sköter automatiskt påminnelser och så småningom går ärendet till inkasso.

Du lånar ut så mycket pengar du vill och om jag förstått saken rätt är minsta investering 250 kronor. Räntorna sätts efter låntagarens risknivå och lånens löptid. Du ser direkt i systemet vilka löptider och risknivåer som låntagarna har.

När du väl lånat kommer pengarna att återbetalas månadsvis, plus ränta. En kommission dras av Lendify och skatt betalas automatiskt in. Du har också möjlighet att återinvestera både amortering och ränta, helt automatiskt, vilket gör att du får nytta av ränta-på-ränta effekten.

Vill du kickstarta ditt sparande kan du använda den här länken:

Lendify (affiliate-länk)

Då får både du och jag 500 kronor extra att investera, förutsatt att du placerar 20 000. Femhundringen betalas ut när minst 20 000 är investerat i lån.

Observera att jag tar inte ansvar för dina investeringar och alla investeringar innebär en risk att förlora det investerade beloppet.

2 Comments

  1. Jag har kørt Lendify sedan ett drygt år som alternativ till vanligt ræntekonto. Tycker det fungerar utmærkt. Ett fint sætt att diversera sig:)
    Vænligen
    //Jonas

Comments are closed.