Var är nollvisionen för brott?

brott och nollvisionen

Det finns nollvisioner inom andra områden, som trafikolyckor med dödlig utgång, men jag har aldrig sett någon för brott som mord, våldtäkt, misshandel eller rån. Var är nollvisionen för brott?

Sparo rapporterade idag om något av det mest vansinniga jag hört och som bara bekräftar att sosseregeringen misslyckats katastrofalt med att säkra landet. Något spån tycker att ungarna som rånas måste få eskort av sina föräldrar och något annat spån tycker att föräldrarna inte ska köpa dyra jackor till barnen. Finns det någon med sunt förnuft kvar inom myndigheterna?

Det räcker nu. På allvar. Medborgarna måste känna sig säkra och om vi inte kan göra det har staten misslyckats. Justitieministern och Inrikesministern måste avgå, och om regeringen hade haft något som hette stolthet och självinsikt hade de avgått allesammans. De har misslyckats katastrofalt.

Samtidigt som man lägger 50 miljoner på nattåg för att miljötalibanerna inte har någon kontakt med verkligheten drar regeringen in på poliser. De röstar nej till skärpta lagar för hedersvåld och ingen pratar någonsin om en nollvision för brott.

Slynglar och slödder som rånar ska det självklart vara nolltolerans mot. Kännbara straff som blir värre ju fler gånger man rånar är en självklarhet. Varför försvann straffarbetet? Den som grävt diken i Norrland i juni vill inte göra det igen.

Som äkta liberalist (partiet som kallar sig liberalerna ljuger för er) förordar jag en nattväktarstat, där en av huvuduppgifterna är just att skydda medborgarna från varandra. En välfungerande polis med resurser att skydda är en nödvändighet. Sverige saknar minst 10 000 poliser – riktiga poliser.

Mord, våldtäkter, misshandel och rån måste upphöra. Nu. Inte imorgon, inte om tio år. Det finns inga ursäkter. Den regering som inte fattar det är inte värd att sitta kvar och sitter de kvar borde även de åtalas.

Dessutom, ni som vill hävda att hårdare straff inte hjälper vet inte vad ni pratar om. Det kanske inte reducerar brottslingarnas vilja att begå nya brott, men ett långt straff skyddar medborgarna och eliminerar den brottslingens möjlighet att begå nya brott.

2 Comments

  1. Du verkar rikta allt krut mot regeringen. Jag blev mest arg på polisen. Beträffande minskade resurser för polisen ser jag gärna att alla poliser med Huddingepolisens Linda Hellströms inställning till jobbet får sparken på stående fot för när hon hänvisar problemen till brottsoffren och deras föräldrar säger hon i princip att det är fritt fram att ge sig på dem. Polisen kommer i vart fall inte ta upp jakten. Ja, vad ska vi då ha dem till?

    • Håller visserligen helt med, men det är som med alla ansvarsfrågor, det börjar i toppen. Regeringen ger fel förutsättningar, fel instruktioner, och ger väldigt lite förutsättningar att göra ett bra jobb. Men jag håller ändå med, den som ska utföra arbetet har ett eget ansvar.

Comments are closed.