Vem vill inte väcka misstroende?

Egentligen tycker jag att det är anmärkningsvärt att misstroendeförklaringen mot justitieministern kommer först nu. Men det är bra att den kommer och jag kan inte förstå vem som inte vill väcka en misstroendeförklaring.

Under Irakkriget 2003 var Muhammad Saeed al-Sahhaf kommunikationsminister. Han blev känd som Baghdad Bob efter att hans uttalande inte hade särskilt hög trovärdighet, vilket i allra högsta grad gällde presskonferensen under den primära invasionen. Då hävdade han att de amerikanska soldaterna tog livet av sig i hundratal och att det inte fanns några stridsvagnar i huvudstaden, trots att de i själva verket var bara några hundra meter från platsen där han höll sin presskonferens.

Baghdad Bob blev ett smeknamn för folk som inte har någon som helst verklighetsförankring och inte heller någon skam i kroppen att stå och förneka eller rentav ljuga.

Morgan Johansson förtjänar ett eget smeknamn men det är lätt att bara kalla honom för Baghdad Bob. Han kan visserligen gå ut och fördöma brotten, men han har en lång tradition av att förneka brottslighetens utveckling och brottslighetens orsaker. Istället skyller han allt på alla andra.

Ledarsidorna har en mycket bra lista över vansinnesidéer och problem som Morgan Johansson har stått för. De tar också upp dagens sanning, de partier som inte står bakom misstroendeförklaringen är också partier som står för att justitieministern gör vad han ska. Det tycker inte jag.

Att Liberalerna inte skulle stödja misstroendeförklaringen hade jag inte särskilt svårt att tro. De är nu för tiden ingenting annat än socialdemokrater med ett annat namn, och nu är det dags att de avvecklar sig själva.

Lövén har givetvis förtroende för Johansson, något annat vore väl konstigt att tro – men skulle misstroendeförklaringen gå igenom kanske han kan inse att han inte har något att göra i regeringen heller.

4 Comments

  1. Egentligen så är det enbart pr detta handlar om. De borde ju misstroendeförklara hela regeringen, givet det totala kaoset i vårt land idag. Det är nästan ofattbart hur en regering kan orsaka ett land sådan enorm skada på så kort tid.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

  2. Problemet är inte sossarna, utan att de valde att skapa regering med MP. ALla statsfientliga förslag har kommit därifrån. Jag är inte själv sosse, men de är i grund och botten ett hyfsat regeringsdugligt parti med grundsynen att det ska råda lag och ordning, begränsad invandring osv. Problemet är MP som är deras totala motsats i många frågor, speciellt sådant som gäller invandring och lag och ordning. Det är knappast sossarna som kläckte idén om en gymnasieamnesti…

    • Jag är beredd att hålla med om några saker. De är regeringsdugliga även om jag inte tycker att politiken de för är den bästa. De är oftast också pragmatiska. Du har helt rätt i att det är Miljöpartiet som är det största problemet. Men sossarna har också visat att de går över lik för att få behålla makten. Hade inte det varit det viktigaste hade de visat vilket parti som är det större och kört över MP. Nu sker inte det och då är de lika skyldiga som MP.

Comments are closed.