Oroa dig inte för vart börsen är på väg

Det är lätt idag att oroa sig för vart börsen är på väg. Varenda olyckskorp som vädrar morgonluft kraxar glatt på om att börsen ska ner, lågkonjunkturen är här och så vidare. Förmodligen ska världen gå under och de enda som kan frälsa och är miljöpartister.

Du ska förstås inte lyssna på någon av de här galningarna. Börsen kommer gå ner förr eller senare, men du ska inte oroa dig för vart den är på väg. Håll dig uppdaterad, planera framåt och se till att inte satsa allt på offensiva högriskaktier.

Vill du vara lite säkrare ska du bara ha kvalitetsbolag i portföljen inom relativt säkra branscher. Mat kommer alltid behövas oavsett om det blir lågkonjunktur eller inte. Läkemedel likaså, precis som till stor del fastigheter. Fastighetsbranschen påverkas förstås, men inte lika snabbt och troligen mindre om fastighetsbolaget balanserar olika typer av fastigheter. Hyresfastigheterna för privatpersoner är säkrare kort enligt mitt enkla förmenande än kontorslokaler.

Jag är dessutom rätt övertygad om att den som sitter still (och sitter på kvalitetsaktier) kan skörda effekterna av tålamodet när börsen vänder upp igen. Vilket den gör förr eller senare.

Om nu inte jorden går under först.

2 Comments

  1. Ja, det är ganska fascinerande när man granskar dessa undergångsfanatikers prestationer. Hur vansinnigt fel de har haft, hur mycket pengar som har förlorats av de som tyvärr gått på snacket. Ändå så får dessa fanatiker återkomma och ta upp medialt utrymme?
    Mvh investera-pengar.blogspot.se/

Comments are closed.