Skenheliga ministrar

Miljöpartiet, nischpartiet som ställt till det för svenska folket mer än något annat parti, har föga förvånande ministrar som äger fonder som investerar i branscher man inte skulle kunna tro att de investerar i. Kol, olja, kärnkraft och flygplatser är normalt sett branscher som Miljöpartiet gärna gör allt de kan för att motverka. Men det går visst bra att placera sina pengar i fonder som investerar i de här branscherna.

Men som sagt, det är inte så förvånande när det gäller Miljöpartiet. Åsa Romson visste ju inte att bottenfärgen hennes man målade båten med var miljöfarlig. Amanda Lind visste förstås inte att fonderna hon investerat i hade innehav i bolag inom energisektorn.

Problemet är att så här låter det ofta från Miljöpartiets höjdare. Samma sak med Isabella Lövin, vars man kör en minst sagt dieselförbrukande bil. Anledningen är att han kör sten, minst 300 mil per år.

Att städa framför eget hus är inte direkt Miljöpartiets signum. Vilket gäller många politiker, men generellt sett är det oftare vänstern och miljöpartiet som har politiker som lever väldigt mycket annorlunda än de lär.

Är det någon som tror på att medlemmar av ett parti som går till val på att “rädda planeten” inte skulle göra sig ansträngningen att kolla upp vilka företag som finns i de fonder de köper? Det är inte ens svårt att kolla upp och tar inte särskilt lång tid.

Men de vill gärna att du och jag förändrar oss. Betalar plastpåseskatt, trängselavgifter och börjar äta veganskt. För om det är något de inte vill ha så är det tänkande människor som uppskattar sin frihet.

Om inte Miljöpartiet åker ur riksdagen nästa år beror det på just det, att människor slutat tänka och då har de lyckats. Så tänk, gör dig själv och miljön en tjänst. Tro in på Miljöpartiet och dess skenheliga ministrar. De ljuger för dig.