EU har tappat fokus

EU

Jag var länge federalist och trodde att en europeisk union är det bästa för handel, frihet och fred. Sedan kom byråkraterna och sköt alltihop i sank.

EU är inte längre vad ursprungstanken var, och dessvärre har unionen inte utvecklats mot att möjliggöra en freds- och frihetsunion. Istället handlar EU alltmer om utjämningspolitik och kontroll av medborgarna. De länder som har skött sin ekonomi ska betala för de länder som inte har skött sig. Pengar tas från de som har och ges till de som inte har. Utan krav.

Känns det igen?

Socialisterna är i farten och försöker utjämna “rikedomarna” inom EU. Vilken är klassisk socialism som inte leder till någonting annat än att människor slutar tro på systemet och på rättvisan. Om EU verkligen var en union som ville utjämna skillnader skulle det ställas krav på samtliga länder att sköta sin ekonomi, ta hand om sina medborgare och använda de bidrag de får till att skapa arbeten. Inte underlätta bidrag.

Ovanpå detta kostar den byråkratiska apparaten miljarder och åter miljarder, varav en hel del rinner ut i fuskande kommunisters händer. Lägg därtill att EU fortsätter kontrollera människors frihet, exempelvis vad det gäller lagliga vapenägare.

Sverige får allt mindre ut av EU. Det går utmärkt för Sverige att handla av länder utanför EU, så varför skulle vi inte kunna ställa oss på utsidan på samma sätt som Storbritannien gjort och som Norge gjort hela tiden? EU behöver reformeras för att bli rätt, men det kommer aldrig hända.

#swexit ter sig som det enda rätta. Låt oss följa britterna, som var en av våra viktigaste allierade i byråkrat-meckat Bryssel. Det kommer vara det allra bästa för Sverige och vi behöver därefter inte längre ta hänsyn till vilka galna påhitt som man hittar på i Bryssel. Dessutom kommer kronan stärkas rejält. Och vi blir dessutom fria. Din frihet är hotad, glöm inte det.

2 Comments

  1. Helt rätt. Jag skulle vilja återuppliva gamla EFTA, som var ett samarbetsorgan och ingen överförmyndare.

    • Bästa idén jag hört på länge, EFTA var precis vad EU borde handla om.

Comments are closed.