När livet ger dig citroner

citroner

Det finns ett amerikanskt (tror jag) talesätt som säger “When life gives you lemons, make lemonade”, vilket syftar på att när livet är surt är det ingen idé att deppa utan mycket bättre att göra något kreativt.

Så kan det definitivt vara med resan mot ekonomiskt oberoende. Oaktat all annan skit som kan hända i livet (cancer, Kina-virus, krig, svält, överfall, mord med mera) så är det lätt att gå på minor när det gäller våra försök att bygga en pengamaskin.

Staten brukar vara en säker källa till motgångar, särskilt när den leds av kommunister och socialister. Förslaget på ny fastighetsskatt är definitivt en mina som riskerar brisera rätt i nyllet på oss alla. Det är som om sossarna gillar att kasta citroner på oss.

Tricket är förstås att inte låta sig nedslås, utan istället hitta ny kraft i nya initiativ. Nöden är uppfinningarnas moder brukar det också heta, så fuck em all och ge dig fan på att du ska nå fram ändå. Trots minorna.

Det är dock lätt att säga, men det är betydligt svårare att leva efter om en elpanna ger upp och man måste hosta upp 150 000 för en ny panna. Eller om du upptäcker en vattenskada som bara täcks delvis av försäkringen, eller att bilen rasar ihop.

På något sätt verkar det vara en inneboende kraft i universum. Universum vill slå ner oss ibland för att tala om att vi ska inte tro att vi är något. Fråga dinosaurierna (vilket förstås inte går, de fick budskapet från universum i form av en sjuhelvetes smäll).

Men som sagt, det är ingen idé att bli bitter av några citroner. Lägg till lite socker och vatten så blir det mindre surt att svälja motgången. Eller med andra ord, sabrera en flaska bubbel och fira även motgångarna. Du är ju trots allt vid liv och så länge det finns liv finns det hopp. Även om det tar längre tid att nå målet är du fortfarande på väg dit.

Alternativt kan du sälja allt och festa järnet. Baksmällan kommer bli legendarisk och det går alltid att börja om.