Ännu ett katastrofalt misslyckande

Det här är ett meddelande riktat till alla er som över huvud taget funderar på att rösta på S, MP eller C. Om ni efter att ha läst den här texten tycker att det finns anledning att rösta på något av dessa katastrofalt misslyckade partier får ni gärna berätta hur ni tänker.

Det finns många saker i regeringens politik som vem som helst med öppna ögon och öron kan kritisera. Den förste statsminister genom tiderna som röstats bort genom misstroende har ingen heder. Hade han haft det hade han inte återkommit efter att ha blivit bortröstad.

Vad jag vill framhäva som ett av de största, mest katastrofala misslyckandena, är kriminalpolitiken. Regeringen har inte kunnat trygga säkerheten för Sveriges invånare. De har dessutom uppmuntrat en polismakt som hellre jagar oskyldiga jägare än sätter stopp för grovt kriminella. (Om ni inte tror mig, läs på om Karl Hedin-fallet och se filmen nedan när poliserna hotas utan att göra ett skit.)

Jag har sedan länge tappat förtroendet för polisen, som inte blivit någonting annat än en vänsterorienterad dialogpolis. (För övrigt anser jag att ett antal av individerna i filmen kan direkt fällas för ohörsamhet mot ordningsmakten.) Jag vet att filmen är från 2016 och Alliansen är lika skyldiga till att ha skapat en polis utan respekt, men det har bara blivit värre.

Det är dock inte en tandlös, knäböjande polis som är grundproblemet. Problemet är kommunisterna som styr, som anser att gärningsman är mer värd än offer.

40 avlidna i skjutningar i år, mot 47 för hela förra året, är 40 för många. Det är klart det går att få stopp på skjutandet och den fullständigt havererade kriminalpolitiken. Börja med att införa livstidsstraff för varenda skjutning. Lagför och sätt i fängelse för gott. Det behövs inte mer, se på Danmark.

Men med det här regeringen kommer det inte ske. Aldrig någonsin.

Så du som fortfarande tänkt rösta på S, MP eller C, hur tänker du? 40 avlidna är 40 skäl att inte rösta på någon av dem.

7 Comments

 1. Jag kommer att rösta på C, eftersom jag tycker att partiet har en bra politik i frågor som ligger nära mitt hjärta: miljö, företagande, sjukvård bl.a.

  Den krassa sanningen gällande kriminaliteten, tror jag, är att det är problem som kommer att finnas oavsett regering. Det är så långa ledtider i detta att man ser effekt av olika reformer ofta efter först 5-10 år. Säg att M-KD-SD vinner valet – jag är helt övertygad om att inte de heller kommer att ha “knäckt” gängkriminaliteten innan det hinner blir valår igen.

  • Jag tyckte C hade en bra politik när det gick att lita på att man fick vad man röstade på. Det gör det inte längre.

   Jag tror dock inte att kriminaliteten är svår att knäcka. Det måste till hårdare tag och polisen måste återta sina positioner. Polisen har tappat oerhört i respekt, från alla håll.

   Visserligen håller jag med dig om att det inte bara är tuffare tag som gäller, den grundläggande problematiken måste lösas. Men det stora problemet är återfallsförbrytare, inte sociala skillnader. Brottslingar som inte fattat att de inte ska begå brott efter två fängelsedomar fattar det ännu mindre efter tio eller femtio. Det återkommande argumentet från vänstern är att långa straff inte löser något är bara trams. Den som låses in för gott efter sin tredje fängelsedom kommer åtminstone inte begår fler brott.

   Att sätta in militär håller jag med om att det är en dum idé, militären är inte en polismakt. Däremot behövs poliser i fält, och betydligt fler än idag. Poliser som också vågar ingripa och som har mandat att göra det.

 2. Sen är det inte säkert att det som kan låta bra och “tufft” nödvändigtvis alls fungerar. Exempelvis har politiker från M, S och SD alla hummat om att man borde “sätta in militären”.

  Det är oansvarigt att ens överväga en sådan idé. Att tungt beväpnade värnpliktiga 19-åringar som har noll kunskap om polisiär verksamhet ska agera poliser är ett recept för felbedömningar och i värsta fall att människor dör. Tar man dessa frågor seriöst bör man agera seriöst och inte bara hänfalla åt det man tror människor vill höra.

 3. Hej.
  Trevlig läsning.
  Men det intressanta tycker jag är om man kan räkna ut hur många år kapitalet ska räcka i olika skeden i livet. En som är 50 år behöver väl inte lika mycket sparat som en 20 åring för att klara sig eller har jag missat någon viktig punkt här.

  Mvh
  Johan

  • Tja, det beror på vad 50-åringen har för ambitioner. Allt kopplas till levnadskostnad förstås. Men i princip har du rätt, det är dock därför 4%-regeln är så bra.

 4. Hej.
  Trevlig läsning.
  Men det intressanta tycker jag är om man kan räkna ut hur många år kapitalet ska räcka i olika skeden i livet. En som är 50 år behöver väl inte lika mycket sparat som en 20 åring för att klara sig eller har jag missat någon viktig punkt här.

  Mvh
  Johan

Comments are closed.