8 sätt att spara pengar under fotbollssäsongen

Att spara pengar har alltid varit något som du definitivt bör fokusera på, oavsett om du är fotbollsfantast eller någon annan. Det finns många olika sätt att spara pengar, men först måste vi fokusera på ett par olika men viktiga faktorer. Är du singel eller befinner du dig i ett förhållande? Är du gift och har barn? Är du student eller någon som har arbetat i flera år nu? Utöver detta är det viktigt att fråga sig själv – “vilken typ av fotbollsfantast är jag?”.

Vilken typ av fotbollsfantast är du då? Brukar du streama fotboll gratis, följa liveresultat eller titta på fotboll på TV? Föredrar du att titta på matcher på stadion tillsammans med dina vänner? Eller tillhör du de nyare generationerna av fans som har börjat följa sporten via sociala medier och videospel? Vi ska försöka fokusera på alla dessa olika aspekter och se var du faktiskt kan spara lite pengar.

  1. Dela säsongsbiljetten

Är du en person som gillar att stötta sitt lag samtidigt som du är på arenan? Prova att dela säsongskortet med en vän eller kollega. Ni kan gå på matcherna tillsammans eller dela upp matcherna och ta med andra vänner och familjemedlemmar. På så sätt kan ni gå och titta på några stora matcher och kanske hoppa över några av de mindre viktiga matcherna.

  1. Gör en fest och stanna hemma för att se en stor match

Det här kanske du inte vill höra, men om du verkligen vill spara pengar måste du göra vissa uppoffringar. Så varför inte göra det bästa av det? Stanna hemma, ordna en stor hemmafest och titta på den stora matchen med dina vänner och din familj i stället. Du kommer med största sannolikhet att spendera mer pengar på stadion än att stanna hemma.

  1. Samåkning

Låt oss säga att du har barn och måste ta med dem till träningen. Det är inte lätt att ordna en samåkning med andra familjer i ditt samhälle. Det kommer att finnas många scheman att samordna och definitivt några ändringar i planerna, men när ni väl har inrättat ett system som fungerar kommer ni alla inte bara att spara massor av bensin, ni kommer också att spara stress och ge er själva lite tid tillbaka under veckan.

  1. Save money by eating healthier

Detta gäller inte bara under fotbollssäsongen, men ett av de bästa sätten att hålla budgeten i schack är att undvika att äta ute. Snabbmat är inte bara kaloritungt, utan också dyrt jämfört med kostnaden för en hemlagad måltid. När livet blir galet med skola, läxor och träningar varje kväll i veckan blir det en riktig utmaning att hitta tid för hälsosamma mellanmål och måltider hemifrån.

  1. Spara pengar på kläder och utrustning

Oavsett om du är en förälder med barn eller en person som spelar fotboll med några vänner är skor av god kvalitet ett måste – men det betyder inte att de behöver vara så dyra!  Ett bra sätt att få bra skor till ett bra pris är att ständigt hålla ett öga på utförsäljningar i dina närliggande butiker. Det bästa sättet att hitta fantastiska erbjudanden till lägsta pris är faktiskt i sportbutiker av högre kvalitet. Dessa dyrare butiker tenderar att märka ner skorna lägre.

  1. Att köpa spel på rea och black friday

Detta kan tyckas vara en självklarhet, men om du är en fotbollsentusiast som gillar att spela olika fotbollsrelaterade videospel kan du bli förvånad över hur låga priserna kan bli under specialutförsäljningar och black friday.

  1. Köp inga onödiga tillbehör

Precis som i modebranschen förändras sporttrenderna ständigt. Bara för att några av dina favoritspelare har ett visst pannband, en viss vattenflaska, handduk eller handskar betyder det inte att du måste ha allt på din lista över måste-ha-produkter. Köp bara de grundläggande sakerna och låt det stanna vid det. Du kommer fortfarande att klara dig bra utan det och kommer att kunna spela eller njuta av sporten på bästa möjliga sätt utan de extra kostnaderna.

  1. Lägg till en gräns för hur mycket pengar du kan använda för online-spel.

På många olika plattformar för online-spel och kasinon finns det möjlighet att sätta en gräns för hur mycket pengar du är beredd att spendera. Om du är en person som är intresserad av den här typen av hobby ska du se till att inte slösa mer pengar än vad du har råd med.

Det skulle vara i stort sett allt. Vi hoppas att vi hjälpte dig att välja rätt strategi för att spara pengar. Du kommer med största sannolikhet att komma fram till något som kombinerar ett par av dessa steg och skapar något som kommer att fungera för dig på bästa möjliga sätt.

Om du fortfarande har några av dessa förslag på hur man följer fotbollen på rätt sätt i huvudet, oroa dig inte, vi har några fler idéer. Andra bra plattformar för att följa sporten som vi också använder är europatipset igår och hesgoal fotboll. Varsågod!