Mot framtiden

Vid den här tiden på året brukar jag alltid summera året, fundera över vad jag kunde ha gjort annorlunda och reflektera i största allmänhet över livet, vart jag befinner mig och vart jag är på väg. Mitt fokus ligger mycket på framtiden, vart jag är på väg tillsammans med min partner och vår familj. För hur vi än gör kan vi inte ändra det förflutna.

Helt klart har de senaste två åren varit mycket annorlunda. En sak som definitivt varit annorlunda är att resor till fjärran länder har varit mycket begränsat och sist jag reste utanför Europa var i början av 2020, precis innan pandemin tog fart på allvar.

Således har jag omdisponerat en del medel från semesterkontot till andra konton. Utdelningstillväxten har varit makalöst bra under 2021 jämfört med 2020, vilket till viss del (men långtifrån enbart) beror på att många företag höll inne utdelningarna under 2020.

Jag tror att utdelningarna 2022 kommer att växa ytterligare och jag har min gamla strategi att hålla mig till, att inte återinvestera i bolaget som nyss delat ut utan i det som kommer därnäst. På så vis får varje utdelningskrona jobba ytterligare.

Att pengarna i slutänden kan jobba mycket hårdare än vad jag kan är ännu en sanning. Därför ser jag till att varje krona också får jobba hårt. Investeringar och sparformer som inte ger avkastning håller jag mig borta från.

Vad det gäller framtiden kommer det bli allt viktigare att kämpa för att vi får behålla vår frihet, något jag kommer att bli (ännu) mer aktiv i under 2022. Friheten är hotad på allvar.

Till sist är det hälsan som går före alla pengar, och där finns de viktigaste investeringarna. Träna mer, äta bättre, optimera sömn och undvika eller åtminstone hålla nere skadliga ämnen.

Med det sagt, Gott Nytt År och låt oss nu ge oss av Mot Framtiden.