Nu är måttet rågat med SVT

I grund och botten anser jag att någon form av public service behöver finnas i alla länder, men det måste vara en strikt reglerad, neutral nyhetsrapportering. Ingenting annat.

Det ena bottennappet efter det andra kommer från SVT (och SR för den delen), men de har sedan länge passerat anständighetens gräns. Det är så uppenbart att de är vänster och miljöpartister som driver sin agenda.

Inlägget “Så sparar du på elen” undanröjer alla tvivel. Utan ett enda ifrågasättande kommer SVT med rekommendation om hur vi alla ska spara på elen och ändra på våra vanor. För det är självklart för SVT att det är vi här i Sverige som ska rädda “klimatet” och spara på elen. Att de inte tar med ett oerhört starkt ifrågasättande i den här artikeln bevisar allt. Precis allt.

Ser man på råden så har vi med saker som:

 • Ta på ylletröjan och vänj dig vid att ha det kallare inomhus
 • Snåla på varmvattnet
 • Korta ner duschen en minut vardera per person i en familj
 • Stäng av golvvärmen
 • Torka tvätten utomhus

Dessutom har deras fåntratt till expert ett tips om att inte låta varmvattnet spola medan man borstar tänderna. Vem i helvete borstar tänderna i varmt vatten?

Vi var en gång ett framstående, rikt industriland, med billig el. Nu har kommunisterna, miljötalibanerna och centerkommunisterna sett till att vi befinner oss i ett läge där elpriset skenar, vi kan inte få fram tillräckligt med effekt och därtill har vi bensinpriser som är horribla. Allt med vänstern skriker sig hesa över att priset har inte att göra med stängning av kärnkraft och en överbeskattning.

Nä, måttet var egentligen rågat för länge sedan, men det parti som låter SVT och SR få fortsätta som de gör kommer inte få min röst. Nu ska jag skriva till samtliga och fråga om de är okej med det här.

4 Comments

 1. Underbart inlägg, underbar blogg. Lite Twitter-hetsigt sådär, men ändå välformulerat och en aning mer substans än bara en one-liner. Keep going!

  • Håller med Mulle! Underbart inlägg!

   Tänk om högern suttit vid makten istället, då hade det varit snyftreportage om stackars Agda som sitter och fryser pga höga elpriser! Sådan här skit är fan en grogrund för politikerförakt på riktigt.

   • Stort tack, och ja, du har helt rätt. Hade högern suttit vid makten skulle SVT i det närmaste hetsa till upplopp.

Comments are closed.