Lite framåtanda och jävlaranamma, tack

Vi svenskar är experter på att gnälla och klaga i största allmänhet. Gärna på regeringen, men ofta också på allt möjligt – från grannar till vädret. Nu är ekonomin skit, regeringen gör för lite, men låt oss visa oss själva och världen att vi är det innovativa, framgångsrika folk vi alltid har varit.

Sverige har, givet landets storlek, varit extremt framgångsrikt både som företagsnation men också som föredöme för övriga världen. År av sossarnas och miljöpartisternas misskötsel av landet har försatt oss i det sämsta läge vi sett sedan mycket länge.

Det ser dessvärre inte ljusare ut än på ett tag, åtminstone inte om man får tro KI. Betyder det att vi ska fortsätta gnälla i flera år till och sitta tillbakalutade i väntan på att någon annan ska lösa ekonomin?

Nej, självklart inte. Vem du än är, vad du än gör, se till att hugga i lite extra nu och framför allt – ge fan i att gnälla om läget. Det hjälper inte. Vad som hjälper är att hitta lösningar, elda på lite extra i pannan och satsa framåt. Framtiden är fortfarande ljus, trots världens alla maktgalna mobbare som fått för mycket att säga till om.

Vi är förvisso i mångt och mycket ett exportberoende land, vilket också har visat sig i alla fantastiska entreprenörer som skapat mångmiljardföretag som i sin tur sett till att mätta många munnar i Sverige. Tyvärr har sossarna tillsammans med flera andra partier sett till att företagsklimatet i Sverige gör att många företag vill lämna.

Dock kan vi alla skita i de kommunister som suttit i regeringen och se till att göra vad vi kan för att prioritera Sverige. Där har vi alla varit väldigt dåliga. Vi har hellre sett till att outsourca både produktion och jobb till förmån för några extra kortsiktiga kronor. Återigen till stor del tack vare en företagsfientlig regering, men låt oss ändra på det nu.

Att anställa är svårt i Sverige, men det går och det finns alternativ till att fastanställa. Hyrköp eller konsulthjälp. Även om du inte driver ett eget företag kan du göra vad du kan för att dels spara pengar på arbetsplatsen, få fram fler kronor som går att satsa och framför allt prata med dina kollegor.

Börja köp svenskt framför allt annat. Att svenska kommuner köper tyska MAN-bussar istället för Volvo-bussar är ett exempel bland många när vi skjuter oss själva i foten. Se till att köp svenskt före något annat, annars kan vi inte klaga när vi inte har någon svensk produktion kvar.

Till sist, Sverige är ett fantastiskt land fyllt av talanger och välutbildade människor. Vi kan dra landet ur lågkonjunkturen och ju förr vi börjar agera desto snabbare tar vi oss upp.

Framåt!

8 Comments

 1. Vänsterpartiet har aldrig någonsin suttit i en svensk regering. Det enda sättet du kan få ihop resonemanget om att “kommunister” har suttit i regeringen är då att påstå att S, av dags dato, vill genomföra en väpnad revolution och förstatliga produktionsmedlen. Men det kan du väl ändå inte mena?

  • Jag vill hävda att både S och MP är kommunister. De har samma drivkrafter även om det inte handlar om väpnad revolution, som för övrigt inte är det mest gemensamma draget för kommunister.

   Att konstant arbeta för att begränsa människors frihet är på agendan hela tiden för både S och MP. Genom skatt på skatt på skatt minskar de befolkningens möjlighet att vara fria och dessutom har de bedrivit en räntepolitik som gjort att människor låst in sig i alldeles för stora lån.

   Lägg sedan till att de aktivt ska ta beslut för medborgarna. Vi ska inte dricka alkohol, inte spela spel (om det inte sker i statens regi), de driver en agenda om att begränsa äganderätten för skog (primärt MP, men sanktionerat av S), med mera, med mera.

   Kommunism kommer inte bara i form av rena marxister.

   • Det kan du hävda bäst du vill, men det är objektivt fel. Varför skriver du saker jag misstänker att du också vet är fel? Genuint lite fascinerad. 🙂

    Det finns en definition av kommunism, och den svenska socialdemokratin faller inte innanför den. Den definierande skillnaden är synen på vem som ska äga produktionsmedlen och om det ska vara demokrati (“borgerlig demokrati” i deras ord) eller diktatur (“proletariatets diktatur”). Där går gränsen mellan socialister och kommunister.

    V är socialister. Socialdemokraterna är i sin tur reformistiska socialister, vilket innebär att de i regel är mindre radikala.

    • Nej, jag vet faktiskt inte att det är fel det jag skriver. Du skriver att V är socialister, vilket de absolut inte är. De har i partiprogrammet skrivit in att äganderätten till företagen ska övergå till arbetarna. Klockrent uppfyllande av din definition av kommunism.

     När det sedan gäller S och MP så hävdar jag att de är kommunister av just samma anledning. De må undvika att skriva in i sina manifest att de ska ta äganderätten från privata företagare, men i själva verket är det exakt vad de håller på med när de överbeskattar befolkningen och inte minst företagarna.

     Och när vi ändå är inne på att skriva saker man vet är fel; jag vet inte riktigt var du står i frågan, men nog vet de flesta socialister att socialism är dömt att misslyckas. Människor vill vara fria och det vill inte socialisterna att vi ska vara.

     • Nej, det har de faktiskt inte. De tog bort den skrivningen för några år sedan. Kan vi då enas om att de faktiskt inte längre är kommunister? 🙂

      Att tycka att “överbeskattning” kränker äganderätten är en åsikt, men du bör vara medveten om att denna libertarianska hållning är en marginalåsikt. Alla länder tar ut någon form av skatt, och det är inte din – eller min – subjektiva uppfattning om vad som utgör “överbeskattning” som definierar kommunism.

      Vart jag står i “frågan” spelar givetvis ingen roll. Men eftersom du frågar är jag mycket borgerlig. Men jag stör mig också på när människor argumenterar på osakliga sätt. Det finns goda argument för det du tycker, men du använder inte dem.

     • De har faktiskt inte tagit bort skrivningen om att avskaffa äganderätten, men du har rätt i en sak – den är omskriven. Dock finns den med under punkten “Gemensamt ägande och ekonomisk demokrati”, börjar på sidan 30.

      Jag ska pudla på så vis att jag har inte varit tillräckligt tydlig. Jag buntar ihop sossar, miljöpartister och vänsterpartister under epitetet “kommunister” eftersom de alla tre vill att staten ska kontrollera medborgarna. Att de inte är marxistiska kommunister är självklart, men jag anser fortfarande att deras politik är kommunism.

      Det är inte heller överbeskattning enkom som jag adresserar, jag fokuserar på skatter som begränsar frihet, vilket sossarna har gott om.

      Och gott att höra att du är borgerlig, och det hedrar dig att du fokuserar på sakligheten.

 2. Väpnad revolution stod ju Moderaterna för i Ådalen 1931. Därefter byggde S Sweden i 44 år sen raserade M det från 2006 och framåt med Raifelts slappa invandrarpolitik för och få billig arbetskraft. Kommunism är något helt annat LÄS PÅ först.
  Det var minsan ingen som klaga när det var minusränta. Men nu gnälls det. När S styrde själva fanns det musikskolor Samhall utan vinstintresse och fritidsgårdar mindre klasser samt småskolor i gles kommuner det satsades på infrastruktur mer polistationer mm. M har sålt ut allt.
  SOSSEMATS

  • Fast nu blandar du och ger rätt friskt. Till att börja med var det Löfven som stod och sa att hans Europa inte bygger några murar. Dessutom tror jag du vet väldigt väl att S har stått för en väldigt liberal invandringspolitik och gör det fortfarande. Du har dock rätt i att S har byggt landet, fram till och med Ingvar Carlsson var det sant och då fanns det dessutom någonting man fick för skattepengarna i form av reformer och ett fungerande samhälle. Det har inte S stått för. Jag står dock för att S i grunden har precis samma tänk som kommunisterna, att staten ska styra över vårt väl och ve. Det vänder jag mig starkt emot. Det allra bästa hade varit en nattväktarstat och inget mer.

   Vad det gäller att ingen klagade så var statliga SBAB först ut med att erbjuda bolån utan topplån. Staten spädde på lånekarusellen och gjorde noll och ingenting för att skapa en sundare ekonomi. Amorteringskrav borde ha införts långt tidigare.

   Till sist, att sälja ut verksamheter som inte har med statens grunduppdrag att göra är aldrig fel. Tyvärr har det slagit snett.

   Jag ska också avsluta med att säga att M är i mina ögon inte längre ett borgerligt, liberalt parti. Det slutade de vara för länge sedan. De gränsar till att vara centersossar, se bara på nuvarande politik.

Comments are closed.