När sänker ni elskatten?

Regeringen gick till val på att sänka skatter och som en traditionellt borgerlig regering borde det vara högst prioriterat att se till att hushållen får mer pengar att använda sig av och att energi blir billigare. Det gäller både bränsle och el, men kanske mest av allt elen. El kan användas för att motverka bränsleanvändning och blir således mer miljövänlig.

Dock verkar det inte finnas något intresse alls av att sänka elskatten, som är en ren stämpelskatt. Dessutom har all elförsäljning moms ovanpå elkostnaden och elskatten, vilket gör att elen dubbelbeskattas.

Billigare el gör inte bara att hushållen får mer att röra sig med, den gör också att produktionen av varor blir billigare, vilket i sig gör att fler kan handla mer. Det är bara av godo att sänka eller helst ta bort elskatten helt.

Så vad säger ni i Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna? När tar ni bort elskatten?

4 Comments

  1. Meeeen! det förstår väl Cowbojen! Att det är Jimmy som styr sin marioett Tuffe Uffe! Jimmy vill inte sänka skatten bara omfördela nuvarande samt höja. Vi har ingen blå regering. Precis som det var förut hade vi ingen röd regering den var mer grön!!

    • Förra regeringen var grön, ingen tvekan om det. Nuvarande är semi-blå. Men nej, det är inte Åkesson som styr UK. Det är ett givande och tagande från alla håll. Min spaning är att det är mer L och KD som står för sosseriet.

Comments are closed.