När kommunismen visar sitt rätta ansikte

Ibland är det befriande att se även kommunister tala om att de faktiskt är kommunister. Nu har Fridays for future publicerat ett ställningstagande där de i korthet säger att den som är “tyst” i relation till kriget i Palestina är medskyldig.

Enligt deras ställningstagande, publicerat i Aftonbladet (som jag av princip inte länkar till), är grundtanken i deras uttalande att man inte kan vara neutral i ett folkmord. Nedan kan du se inlägget på X från FFF_Sweden:

Jag tror inte att någon tänkande människa skulle säga att det är rätt med folkmord, eller att det är rätt att civila dör i ett krig. Men FFF är inte en neutral part, som de försöker hävda. I början av sitt ställningstagande refererar de till Oxfam, som förutom att vara en organisation som är väldigt ifrågasatt för att manipulera sin statistik, också är klart kommunistisk.

Det blir ännu tydligare när de hävdar att de alltid stått i solidaritet med marginaliserade grupper och deras kamp för rättvisa mot imperialism och förtryck. Den imperialism de syftar till är “det globala nord”. Anklagelserna flyger och far åt alla håll. Även Sverige är medskyldigt eftersom Sverige har samarbete med israeliska vapenföretag.

Det är dock ont om kritik mot Hamas, om de över huvud taget ens har fördömt terrorattacken. All trovärdighet faller platt vad det gäller FFF, och inte bara i den här frågan utan även i alla andra klimatfrågor som FFF drivit. Deras tydliga kommunistiska agenda med hatet mot västvärlden är bara till nackdel för att de över huvud taget ska kunna nå någon framgång i de frågor de drivit som trots allt är viktiga (även om de har fel i sakfrågor har de inte fel i att miljön behöver förbättras).

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. När kommunismen visar sitt rätta ansikte - Finansfeed
  2. När kommunismen visar sitt rätta ansikte - Bloggfeed

Comments are closed.