Vad händer med PEAB?

peab

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

PEAB är ett gammalt favoritbolag i min portfölj, precis som bröderna Paulssons andra stora fina bolag Skistar. Det finns flera anledningar till att jag gillar båda bolagen, men framför allt drivs de av en familj som värnar om bolagen, med sunda värderingar i botten.

Förra veckan åkte PEABs aktiekurs på en rejäl smäll när de sänkte utdelningen. Jag gillar inte sänkta utdelningar, men när kursen gick ner så håller sig direktavkastningen på en rätt okej nivå ändå. Vilket för min del betyder att det är dags att köpa.

I det här läget som PEAB befinner sig nu så ska man förstås fråga sig om de kommer att hålla ut långsiktigt och vad som händer med framtida utdelningar. Det ekonomiska läget i Sverige gör att det är svårare för PEAB, men de verkar i hela norden och har 15 000 anställda som jobbar hårt på att fortsätta göra PEAB till ett av nordens bästa byggbolag. De har funnits i runt 60 år, har hållit ut genom flera ekonomiska kriser och fortsätter att växa.

Sedan kanske det inte är någon raketaktie, men det är en bra basaktie som delar ut i en relativt okej nivå. De senaste fem åren har kursen legat och studsat upp och ner, med en långsiktigt nedåtgående trend, men på senare tid tror jag den börjat leta sig upp igen.

Om vi har en regering som kan inse att de behöver satsa för att gasa landet ur den ekonomiska krisen så tror jag att infrastruktur kommer vara ett troligt område de satsar på. Där är PEAB väl positionerat för att ta sig an både utbyggnad av vägar såväl som annan infrastruktur. Kommer den typen av satsningar kommer PEAB stiga relativt snabbt och återigen befinna sig på gamla nivåer – och då kommer även en högre utdelning tillbaka.

Vad tror du om PEAB?

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Vad händer med PEAB? - Finansfeed
  2. Vad händer med PEAB? - Bloggfeed

Comments are closed.