Fem enkla sätt att tjäna extrapengar på nätet

Sugen på att dryga ut månadskassan? Att skaffa en extrainkomst på nätet behöver varken ta särskilt lång tid eller vara invecklat. Nedan är fem tips på hur du kan få en in extra slant varje månad utan att behöva spendera mer än 15 – 20 minuter per dag.

Starta en blogg

Att starta en blogg är superenkelt och med verktyg som WordPress och Squarespace behöver du i princip noll teknisk kunskap för att komma igång. Till en början kommer det att gå trögt men om du är duktig på att väcka intresse och fånga dina läsare är chanserna goda att bloggen växer. När du sedan har en relativt stor följarskara kommer du att kunna börja ta betalt för sponsrade inlägg och reklam i bloggen.

Gör smarta investeringar

Har du pengar liggarens på ett bankkonto som sakta men säkert äts upp av inflationen? I så fall är det dags att börja läsa på om hur du kan göra smarta investeringar! För dig som vill försöka dig på day-trading finns massvis av information på nätet. Föredrar du hellre att spendera så lite tid som möjligt med att se över dina investeringar är en smart aktieportfölj med indexfonder troligtvis det bästa alternativet.

Förutom klassiska investeringar i aktier och fonder finns det mängder med alternativa investeringar såsom kryptovalutor och bostäder.

Få betalt för att göra undersökningar

Ett av de enklaste sätten att få extra klirr i kassen är genom att göra betalda undersökningar på nätet. I undersökningarna får du vanligtvis svara på olika frågor om dina vardagsvanor eller ge dina åsikter om en specifik produkt. Undersökningarna är helt anonyma och tar oftast inte mer än 10 – 15 minuter att göra. Ersättningen varierar beroende på vilket företag som utför undersökningen. Ett av de populäraste alternativen är Survey Bee, som ger upp till 50 kr per ifylld undersökning.

Bli en expert på betting

För dig som är sportintresserad och håller koll på en specifik sport finns det möjlighet att tjäna en hacka på betting. Kom dock ihåg att betting kommer med en risk, precis som aktiehandel. Det bästa tipset om du vill öka dina vinstchanser är att sikta in dig på en specifik sport och liga som du håller stenkoll på och hitta fördelaktiga odds. I veckan spelar exempelvis Liverpool mot Chelsea och vinst till bortalaget ger hela 3.35 gånger pengarna i dagsläget (se odds för matchen här).

Som sagt – sportsbetting kräver att du håller koll på förutsättningarna och har tungan rätt i mun. Om du lyckas med detta, samtidigt som du letar upp bra odds och har en strategi för dina insatser, finns det goda möjligheter att tjäna en extra slant varje månad.

Börja med dropshipping

Det finns idag oändliga möjligheter att tjäna pengar genom att sälja saker på nätet. Bara under 2017 förväntas e-handeln att växa med hela 17 % i Sverige, och att sätta upp sin egen butik är betydligt enklare än vad de flesta tror. Dropshipping är en populär metod där du som säljare endast är en mellanhand mellan leverantören och köparen. Inget lager behövs, utan produkterna skickas istället direkt från leverantören till kunden. Det enda som krävs är att hitta en bra nisch, leta upp en leverantör och sedan skapa en hemsida (vilket är superenkelt med verktyget Shopify).