När EU bestämmer över din kork

Du har säkert redan märkt det. Var och varannan PET-flaska har en kork som sitter fast i den förseglingsring som sitter direkt under korken. Föga förvånande är det här ett EU-direktiv som syftar till att all plast ska återvinnas.

Jag har två problem med det här. Det ena är att EU ska ge fan i att ställa till det för vanligt folk, men det är de otroligt duktiga på. Det är min förbannade frihet att kunna skruva av min kork utan att behöva slita av den. Den är bara i vägen när den sitter fast.

Det andra är att i Sverige återvinns mer än 90% av hela PET-flaskorna. Vi sköter oss redan. Ändå kommer EU (som jag börjar HATA mer och mer) och bestämmer över oss. Var i helvete är subsidiraritetsprincipen?

Visserligen är det här ett EU-direktiv och inte en förordning, men det spelar ingen roll. Det räcker att några få EU-stater implementerar direktivet ordagrant så måste alla företag som vill sälja till mer än ett land anpassa sig.

Istället för att göra som i Sverige, där vi underlättar pantandet och har upplyst människor i evigheter om att det är bra att panta, så ska det komma något idiotiskt direktiv som försämrar livet.

Är det ett stort problem? I vardagen nej, jag kan enkelt slita av korken, men det är inte det som saken handlar om. Det är det jävla EU som i en gigantisk byråkratisk koloss sitter och bestämmer skitsaker istället för att ta itu med viktiga frågor. Det kostar ENORMA pengar att driva runt skiten och nyttan är mycket tveksam. Det enda vi har nytta av är den fria marknaden, men den är inte längre så fri som den var och våra liv blir hela tiden sämre.

Nu har jag bestämt mig. Det är SWEXIT som gäller för min del.