Så tjänar du din första miljon

miljon
Dela gärna / Please share

Vem vill inte ha en miljon? Gudrun Schyman kanske eller Jonas Sjöstedt, men de flesta människor tycker nog att livet skulle bli bra mycket lättare med en miljon. Man behöver inte vara en girigbuk för att tycka att det är bra med pengar, även om det fortfarande till stor del anses fult i vår del av världen. Det går förstås att ha helt osjälviska skäl att tjäna ihop en miljon, man kan använda den för att skapa ett kattpensionat eller helt enkelt donera den till någon välgörenhetsorganisation. 

Så hur gör man då för att få ihop en miljon? Trots att vi har bland världens högsta skatter så går det trots allt. Även om det tar tid. Per H Börjesson har skrivit en mycket bra bok i ämnet och den är en utmärkt start. Ett annat utmärkt sätt är att du faktiskt börjar ta reda på hur du ska göra. Att du är här är första steget.

ANNONS: Så här kan alla svenskar bil miljonärer. Länk till Adlibris.

Sedan gäller det att börja. Inte se miljonen som ett ouppnåeligt mål. Ta dig mot den krona för krona. Se det dessutom som en envägsresa. Kronor du skickat in i pengabingen ska stanna där till dess att målet är uppnått. Därför gäller det att du har andra medel att använda om det behövs, varför flera sparande är bra att ha.

Du måste också låta varenda krona jobba och inte bara sitta still på ett värdelöst räntekonto utan ränta (som de flesta konton hos bankerna är). Investera pengarna och ha din tidshorisont klar för dig. På sikt lönar sig börsen och om du sprider investeringarna minskar också risken. Nöj dig inte bara med börsen, skaffa flera inkomstströmmar och spara så mycket du kan. Glöm dock inte att det är inkomsterna som gör att du får ihop miljonen, det går aldrig att spara sig till en miljon om du inte skulle ha några inkomster.

När du tjänat den första är det bara att göra vad du vill med den. Kanske investera miljonen så att du kan sikta på tio miljoner?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*