Din väg till friheten består av tre delar

väg till friheten

Din väg till friheten består av tre delar. Tyvärr ägnar väldigt många bara sin energi åt en av delarna.

Att lägga sin energi på att få in mer pengar är förstås en grundbult i att bli fri från beroenden, men det räcker inte. De andra två delarna är minst lika viktiga och de glöms alldeles för ofta bort.

Ta en titt på din närhet och fundera över hur många du känner som ägnat för mycket tid åt sin karriär. Det är lätt att jaga pengar och samtidigt glömma bort sin familj och vänner. Förutom att få in mer pengar och spara pengar behöver du därför tillbringa så mycket tid du kan med dina nära och kära. Ingen frihet är värd att tillbringa ensam, men det är likt Scrooge precis vad du kan få göra om du bara ägnar dig åt stålarna.

Den tredje delen i din väg till frihet är förstås din hälsa. Glöm inte bort att träna, äta nyttigt, undvika för mycket alkohol (och andra droger ska du helt utesluta) och vila. Drick mycket vatten. Investera i din hälsa lika mycket, eller helst ännu mer, som du investerar i passiva inkomstströmmar.

Balans i livet ger lycka, så om du glömmer bort de här andra två delarna när du jagar ekonomisk frihet och följer din väg till friheten så riskerar du att antingen aldrig komma till friheten eller när du väl är där så är du väldigt ensam. Och inga pengar är värda förlusten av en familj eller vänner. Ännu mindre är pengar värda förlusten av din hälsa.

Ett väldigt bra exempel på den här problematiken är filmen Rain Man. Tom Cruise och Dustin Hoffman gör en fantastiskt bra insats i att visa vad som räknas.

Och som vanligt, glöm inte att amortera. Det är en säker investering som sakta men säkert tar dig närmare ekonomiskt oberoende och frihet.

2 Comments

  1. Vad underbart inlägg ! Man vet allt det där men behöver påminnas om det om och om igen. Ta inget för givet och glöm inte att de viktigaste i livet är faktiskt gratis. Fina vänner, din familj, hälsa och välmående. Det kan du inte köpa för pengar. Lev gott och njut av livet medan du tar kloka ekonomiska beslut. Då blir livet en bra mix helt enkelt.

Comments are closed.