Låt varje minut räknas

minut

Ta upp en klocka, analog eller digital, sätt dig på en stilla, lugn plats och betrakta hur sekunderna tickar fram. Låt en minut gå. Andas lugnt och befinn dig i just den minuten. Du kommer att uppleva att tiden flyter långsamt framåt och att en minut faktiskt kommer att kunna kännas som rätt lång tid.

Men en dag kommer du att vara inne på din sista minut. Den minuten kommer kanske att kännas mest värdefull av alla, men ännu viktigare kommer minnet (om du får lov att behålla det) vara av alla minuter du har upplevt. Har du kunnat räkna dem alla, känt att varje minut faktiskt var värdefull? Din tid är din viktigaste tillgång.

Eller har du suttit på ändlösa möten, stått i kö, lyssnat på lärare som oengagerat mässat om ingenting, hört en predikande religiös lirare störa din sinnesfrid med hot om helvete och elände om du inte gör som det står i manualen för religion X, eller tvingats lyssna på sossar eller kommunister, och samtidigt känt att dina värdefulla minuter glider ifrån dig?

Du är inte ensam om det senare. Miljarder människor gör dig sällskap och många har väldigt små möjligheter att förändra sin tillvaro. Jag tror dock att med rätt vägledning, rätt ledstjärna, rätt inställning kan vi alla förändra vår tillvaro.

Vägen som många av oss slagit in på, vägen mot frihet, där varje steg räknas är också en väg mot att göra det lättare att låta varje minut räknas. Om du hade fullständig frihet att göra vad du ville, skulle du fortsätta göra det du gör idag? Om inte, varför ser du inte till att skapa dig friheten du behöver?

Spara, skär kostnader, investera, skapa fler inkomstströmmar, samtidigt som du låter varje minut räknas. Det går, men du måste börja. Om du inte börjar kommer du kanske ångra dig en dag.

Men då kan det vara för sent.