Rätt inställning tar dig till stjärnorna

rätt inställning

20 juli 1969 landade Apollo 11 på månen och strax därefter klev Neil Armstrong ut på den dammiga, livlösa ytan. 50 år senare kan vi alla fortfarande lära oss mycket av månfärderna, men en sak är säker. Det hade aldrig gått utan rätt inställning.

Om Neil Armstrong hade varit en gnällig jäkel som inte trodde på vare sig själv eller raketen Saturn V som han skulle skjutas iväg med tillsammans med sina två kollegor, hade han förmodligen aldrig blivit den första mannen på månen. Hade han saknat rätt inställning skulle han inte ens kommit med i programmet.

Men med en inställning att allt är möjligt, till och med att landa på en himlakropp med hjälp av en dator som hade samma kapacitet som dagens miniräknare, går det att uträtta mirakel.

Landningen i sig var ett äventyr i sig, tekniken de hade till hands var den tidens bästa och naturligtvis fanns det enorma risker. Men alla hinder forcerades och när månlandaren till sist landade var det slutet på en väldigt lång resa som började flera årtionden tidigare (även om startskottet för Apollo-programmet kom i början av sextiotalet).

Nu hade förvisso astronauterna 100 000-tals människor bakom sig, en enorm budget och ett helt folks vilja (inte helt sant, alla amerikaner stod inte bakom Apolloprogrammet). Likväl krävdes rätt inställning av Armstrong och alla andra astronauter som var med och möjliggjorde landningen. Utan den hade det helt enkelt inte gått.

Samma sak gäller din resa till friheten, ekonomiskt oberoende, större bil, större villa, eller vad du nu längtar efter. Har du en inställning att det aldrig kommer att gå har du själv infriat det omöjliga, då kommer det helt enkelt aldrig att gå. Men tror du på dig själv, på din förmåga och dina möjligheter, ja då är allt möjligt.

Till och med att gå på månen.