Prepping och ekonomisk frihet

Enligt mitt enkla förmenande går prepping och frihet väldigt väl ihop, vilket gör att även prepping och ekonomisk frihet lirar bra tillsammans. Prepping är inte bara att förbereda sig på en kommande katastrof, utan också att vara självförsörjande.

Eftersom vi har en regering som inte ser till medborgarnas bästa, utan enbart till deras egna bästa, kan vi inte på något sätt lita på att de inte kommer fortsätta försämra våra villkor.

Eldistributionen är ett av de bästa exemplen på när regeringen fortsätter att ställa till det för vanliga medborgare och där höjd elskatt plus moms ovanpå skatten äter av den ekonomiska friheten. Hur fri du än är när det gäller din ekonomi kommer skattehöjningar äta av din ekonomiska frihet.

Ett sätt, förutom att rösta på partier som bryr sig om sina väljare på riktigt, är att själv producera din el, din mat, ditt vatten och din värme. Kan du tillgodose de behoven har du gjort dig mer ekonomiskt fri än om du bara förlitar dig på ett kapital. Kapital kan dessutom relativt enkelt tas ifrån dig (exempelvis genom en bankskatt som cyprioterna fick se som förslag) och då tjänar egenproduktion som en form av säkerhet.

Naturligtvis kan egenproduktion av el beskattas i framtiden, allt är möjligt i sossarnas, kommunisternas och miljötalibanernas verklighet, men du får i alla fall fler möjligheter.

Med tanke på att landets kommuner är i ekonomisk kris kan jag inte låta bli att fundera över hur lång tid det tar innan staten är renskrapad och kommer att kräva in stålar från befolkningen.

Så med andra ord har du stor nytta av att bli en prepper.

2 Comments

    • Ja, det är så sant. Vår frihet minskar hela tiden. Det är som med grodan i grytan, den hoppar inte ur när värmen långsamt ökar utan dör kokande.

Comments are closed.