Kasta inte bort tre kronor

Alla kronor är viktiga kronor – särskilt om du vill bli ekonomiskt oberoende. Då är det förstås dumt att kasta bort pengar, vilket många gör när vi köper plastkassar i affären och sedan kastar bort dem som sopor.

Nu kanske det här löser sig av sig självt med den nya plastpåseskatten (vilket är idioti), men i grund och botten är det oaktat miljön dumt att kasta bort tre kronor.

Jag har kommit fram till att det är tre kronor genom att en plastkasse kostar i genomsnitt 3,50 kronor och femtio öre borde vara ungefär vad en soppåse kostar styck om du köper på rulle. Antagligen är de ännu billigare.

Nu vet jag att det här inte är några nyheter för alla som strävar mot ekonomiskt oberoende, men jag vet också hur lätt det är att förbise trots att det är uppenbart.

Att slänga tre spänn varje gång man slänger sopor känns fullständigt onödigt, och ser man på ett års tid blir det lätt ett par hundralappar som bara åker i soporna.

Tre kronor som sparas vid tio tillfällen blir i dagsläget en LeoVegas-aktie, som kommer ge dig 70 öre tillbaka, två gånger per år. Det är bättre än att pengarna bara åker i soporna.

Just LeoVegas-aktier har jag satsat på i min tillväxtportfölj, men det har gått sådär i tillväxt – Corona kom i vägen. Förhoppningsvis rättar det till dig. Betydligt bättre har det gått för G5, som jag bara snubblade över. Det visade sig dessutom att G5 är en rätt okej utdelningsaktie, som delar ut i juni – en månad jag inte hade täckt annat än genom Boston Pizza.