5 tips för att arbeta smartare och nå dina mål snabbare

Alla vi som strävar efter något vet hur svårt det kan vara att få tillräckligt mycket gjort. Särskilt om vi har många mål och mycket energi. Det ultimata målet att nå ekonomiskt oberoende består förstås av flera mindre mål. Likväl kan det många gånger kännas omöjligt och svårt att nå framgång. Jag har några tips som jag själv försöker följa, och kanske kan du ha nytta av dem också.

Tips nr 1 – Planera din vecka

Jag försöker planera nästa vecka så gott det går och använder mig av en digital kalender för att allokera tid. Jag gör det här varje söndag och ser till att jag dessutom planerar in luckor. Varje uppgift får sin plats i kalendern, vilket även nästa tips handlar om.

Tips nr 2 – Arbeta bara med en uppgift åt gången

Det går inte att multitaska, även om många tror det. Försöker du jobba på flera uppgifter samtidigt blir nästan ingenting gjort. Fokusera på en uppgift åt gången, slutför den eller nå det delmål du har satt upp. Det kan vara lättare sagt än gjort och ju mer man har att göra desto mer kan man hoppa runt bland uppgifter. Men det är bättre att göra klart en uppgift än att påbörja tio och inte slutföra en enda.

Tips nr 3 – Stäng av telefonen

Stäng av din mobil, eller lägg den någonstans där du inte når den. Moderna mobiltelefoner är en dopamingenerator och det är oerhört lätt att din uppmärksamhet dras till mobiltelefonen. På så sätt är det en djävulens påfund, den hindrar dig från att nå dina mål snabbare.

Tips nr 4 – Ta pauser

Om du inte tar regelbundna pauser får du inte ny energi. Pausa med måtta, men ta riktiga pauser. Gå ut och gå en sväng, hämta kaffe, gör 100 pushups eller något annat som ger energi innan du återvänder till uppgiften.

Tips nr 5 – Glöm inte hälsan

Du kommer aldrig bli effektiv nog om du inte sköter om din hälsa. Sov ordentligt, motionera, ät rätt och fyll på med nyttig, bra energi. Alla dina uppgifter kräver energi och inte minst din hjärna behöver mycket kraft för att arbeta igenom uppgifterna.

Har du fler tips så dela gärna med dig!