Att sälja till klassresa – Hur gör vi?

I slutet av året är det många klasser som vill göra något roligt tillsammans. Gå ut och äta något gott och göra en trevlig aktivitet tillsammans. Att sälja med klassen är inte alltid helt enkelt då det blir många viljor att ta hänsyn till. Finns det några bra och smarta produkter att sälja till klassresa och hur kan man tjäna pengar på bästa sätt?

Gå igenom produktutbudet

När man ska samla pengar till klassen är en bra produkt väldigt viktigt. Det finns många företag som erbjuder olika alternativ, och ett alternativ som vi sett är extra lönsamt på senare tid är just kaffe. Att spana in Kaffekassan är därför en bra början.

Involvera klassen

Sälja till klassresa innebär ofta ett stort engagemang från föräldrar. Glöm inte bort att involvera också barnen i frågan. Vad kan de tänka sig att sälja med klassen? Även om de vuxna tycker att godiset de hittat är perfekt kanske barnen har andra tankar och idéer!

Vad har andra klasser sålt?

Det är sällan klassen är ensam i tanken att sälja med klassen för att komma iväg på en resa tillsammans. Vad har andra klasser nyligen sålt? Kanske det går att välja något helt annat än vad parallellklassen nyligen har sålt, annars finns det risk för att marknaden är lite mättad.

Tydliga mål

Tydliga mål är bra och ha för att motivera barn och sälja till klassresa. Om de kämpar på och säljer – vad kommer de då att få ut av det? Är det ett besök med övernattning kan motivationen ökas genom att prata om själva resan. Genom att samla pengar till klassen går det att få en resa med extra spännande upplevelser!

Olika vägar till att sälja

Förutom att bara gå runt och knacka dörr och försöka sälja går det att hitta fler vägar för att sälja till klassresa. Föräldrar kan ta med och lägga ut listor på sina jobb vilket kan vara uppskattat hos arbetskamraterna. Är det någon marknad på gång kan klassen boka ett bord och samla pengar till klassen genom försäljning.

Det är bara fantasin som sätter gränsen hur man kan sälja med klassen. Våga prova olika alternativ för att se vad som fungerar bäst. Nästa gång det är dags att sälja har ni lärt er lite mer och den härliga klassresan tillsammans är allt närmare!

Det här inlägget är ett samarbete med Kaffekassan.se