Det svenska monumentala misslyckandet

misslyckande

Brott och straff är i grunden inte något komplicerat. Om vi i ett samhälle ska kunna leva i frihet måste alla följa några grundläggande regler. Slå inte någon annan, våldta inte, ta inte andras saker och låt bli att ha ihjäl varandra. Ungefär så enkelt är det.

Ändå finns det en hög människor som tycker att de kan bete sig hur som helst, och uppenbarligen kan de göra just det eftersom den svenska regeringen låter dem göra det.

Om jag hade skött mig på en arbetsplats som vår justitieminister, inrikesminister eller statsminister gör så hade jag antagligen inte varit kvar. Ändå sitter de där, hånler på var och varannan bild, trots att de står för det största monumentala misslyckandet någonsin.

Skjutningar, våldtäkter, mord, misshandel, knarkhandel och så vidare. Listan är oändlig och det finns oerhört många exempel. Jag tror givetvis inte att det går att få ett samhälle utan brott, det finns alltid anomalier. Men det går att få ett väldigt mycket tryggare samhälle.

Till att börja måste återfallsförbrytare låsas in för gott. Begreppet internering togs bort (någon gång på åttiotalet tror jag) tyvärr, men det är vad som behövs. Den som inte förmår återgå till samhället med alla stöd som finns kan inte heller släppas fri.

Därtill måste straffen bli längre för grova brott. Inga straff på några månader, utan år måste till. År som ska användas för återanpassning. Det skapar möjligheter för de som sitter inne att ändra på sig, och de måste få hjälp till det – vilket det inte är någon tvekan om. Men kraven på återanpassning måste vara solklara. Lyckas det inte ska individen tillbaka, på en ännu längre vistelse.

Det är så många andra länder lyckats komma till rätta med brottslighet. Likväl har vi en regering som struntar i deras mest grundläggande uppgift. De gömmer sig bakom sin “fina” värdegrund och stöper om poliskåren till en icke konfronterande polis.

Att få ordning på samhället kräver en fast hand. Det är inte en polisstat vi behöver, men vi behöver både polis och domstolar som kan säkra samhället.

För alla människor borde det vara självklart att inte ge socialdemokraterna, miljöpartiet eller vänstern en röst. De vill inte se ett säkert samhälle, de motverkar det istället och misslyckandet är totalt.

Du som strävar efter ekonomisk frihet kommer aldrig kunna bli fri om inte samhället är tryggt och säkert.