Hur är det möjligt?

Ibland häpnar till och med en luttrad man som jag. Det finns händelser i samhället som får den mest härdade att häpna. Trots att jag inte borde reagera över inkompetensen, idiotin, föraktet för hederliga människor och missbruket av skattemedel, så gör jag det ändå. Jag finner mig själv sittandes i soffan, fastfrusen i fullständig häpnad.

Hur är det möjligt att en man på 19 år, som som misstänks för hela 221 brott på fyra år, släpps ut i samhället och sedan efter att ha kört ihjäl en pappa, 47 år gammal, inte blir dömd till livstid?

Fundera över det två ögonblick, sätt handen på hjärtat, och oavsett om du är sosse, miljöpartist eller har sunt förnuft, fråga dig själv om det finns en enda anledning till att inte låsa in den här skitstöveln för gott?

Samhället har som mål att inte låsa in unga människor, men det står helt klart att samhällets ambitioner misslyckas. Inte minst för att det jobbar en hel hög inkompetenta idioter med att lagstifta i frågan. Staten tjänar medborgarna, inte tvärtom, och vem bland medborgarna vill ha den här jäveln ute på gatorna?

Hur är det möjligt att begå brott på brott och inte åka in för all framtid? Vad har den här korkskallen gjort för samhället annat än att kosta pengar? Han har ingen heder, ingen vilja att förändras, så varför ska han gå fri? Någonsin?

Uppdrag granskning gjorde ett reportage som för en gångs skull inte var sossefärgat. Istället ställdes en hel del relevanta frågor av reportern Petter Johansson. Inte minst till frivården, som ska se till att slöddret håller sig på mattan. Det som framför allt fick mig att häpna var att den villkorliga frigivningen dras inte in förrän efter ett antal överträdelser. Liraren som får gå frivilligt frigiven kan strunta i att komma på möten. Det går till och med att begå brott, utan att per automatik åka in.

Två personer som intervjuas i programmet hänvisar till principen om dubbelbestraffning. Man ska inte kunna få straff på straff.

Då undrar jag, och frågar mig återigen, hur i helvete är det möjligt? Varför ska man inte kunna dubbelbestraffas, om man begår flera brott?

Idioter som inte fattar att man inte ska begå brott kan dubbel- trippel- och hundrafalt bestraffas vad det bekommer mig. Alla har ett val och någon gång måste man ta ansvar för sitt liv. Även om man ägnat sin uppväxt åt att skylla på alla andra.

Problemet är dock inte puckona som begår brott. Problemet är vänstern som hela tiden värnar om gärningsmännen (ja, det är GÄRNINGSMÄN) istället för offren. Det är helt åt helvete och alla ni som röstar på kommunisterna i V, kommunisterna i Socialdemokraterna eller kommunisterna i Miljöpartiet bidrar till att fler människor dör, blir våldtagna, rånade, misshandlade och så vidare.

Hur det är möjligt beror på dig som röstar. Eller på dig som inte gör din röst hörd. Skriv brev till varenda politiker och kräv ändring. Nu. Imorgon kan det vara din anhörig som blir ihjälkörd av någon självömkande idiot, vilket gjorts möjligt av människor som lever i en illusion.

2 Comments

  1. Tror att du blandar lite väl mänga saker nu. Har aldrig träffat en normal människa oavsett partitillhörighet aom inte tycker att det finns folk som förverkat sin rätt till att leva fritt. Pedofiler, Våldtäktsmän, mördare, skattesmitare, nazister osv. Att kalla en hel yrkeskår för inkompetenta idioter är lite naivt. Det finns anledning till att lagen är skriven som den är och att den inte kan ändras hursomhelst. Personligen tycker jag att du med din fackkunskap inom den svenska rättwn borde arbeta som åklagare eller engagera dig politiskt för att få igenom den lag som vi behöver. Men att bara håna alla sossar, vänsterpartister och dylikt är ju alltid lättare än att kavla upp ärmarna och göra skitjobbet. Icke destomer håller jag faktiskt med dig att lagen fallerat, men som sagt att skylla på andra och inte göra något själv åt det är hyckleri.

    • Till att börja med, bra att du belyser frågan från ytterligare ett håll. Jag kan hålla med om att jag raljerar, men låt oss återkomma till det. Såg du programmet från Uppdrag Granskning? Där har du minst tre personer som helt uppenbart talar sig varma för den här individens rätt att gå fritt. Linda Snecker är en annan person, Dan Eliasson ytterligare en. Det finns gott om politiker bland vänstern som uttalat pratar emot längre straff.

      När du sedan tycker att jag kallar en hel yrkeskår för idioter och att det är naivt så kan jag förstå varför du tycker så, men jag tillhör den grupp människor som inte vill komplicera frågan mer än nödvändigt. Det finns en hel yrkeskår som är skyldiga till det samhälle vi ser idag, och jag vet att lagen är skriven som den är men det är också upp till människorna som arbetar med den att reagera. Det gör de inte, de försvarar den istället. Du ser exempel på det också i programmet jag refererar till.

      Till sist, jag har ingen fackkunskap, men det betyder inte att jag inte kan reagera. Jag har däremot sunt förnuft och här kan det inte bli enklare. Lås in folk som begår upprepade brott för gott. Ditt resonemang haltar betänkligt när du säger att jag ska skylla på andra när jag inte gör något själv. Du vet inte vad jag gör och inte, om jag är aktiv politiskt eller inte. Oavsett vad jag gör i övrigt kan jag ändå ha åsikter om hur rättsväsendet fungerar. Det kan varje tänkande människa som ser konsekvenserna av det som händer.

Comments are closed.