Maximera din kreditbonus med rätt kreditkort

Det är ingen nyhet att bonusar är en av de största fördelarna med kreditkort. Men hur ser man till att man får ut så mycket som möjligt från sitt kreditkort och vad ska man tänka på när man letar efter ett nytt kreditkort?

Det och mycket mer kommer vi gå igenom i följande guide till hur du hittar det bästa kreditkortet. Tänk bara på att ett kreditkort kommer med vissa risker och du bör inte ansöka om kredit i fall du inte har den ekonomiska stabilitet som krävs för att betala tillbaka det belopp du använder.

Bonusprogram och andra förmåner

Dagens kreditkort utvecklas för olika ändamål och har ofta specifika användningsområden. En del kreditkort är bäst för de som framför allt använder kortet i livsmedelsbutiker, andra lämpar sig bäst för shopping på nätet och den kanske mest populära varianten är de kreditkort som ger förmåner inför och under resor.

Läs mer om de mest populära kreditkorten med bonusar nedan.

  • Matkort – som namnet avslöjar är matkort kreditkort som ger bonusar och förmåner i matbutiker. Det finns de kort som ges ut av affärerna själva, däribland Coop och ICA Banken, men det finns också kreditkort från tredje parter. I regel ger dessa kort dig bonusar och cashbacks när du handlar i utvalda matbutiker,
  • Resekort – den som reser ofta bör överväga att använda ett kreditkort för resor. Med dessa kort får man bonuspoäng när man bokar flyg och hotell, dessutom inkluderas alltid kompletterande reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Många resekort ger än även tillgång till flygplatslounger och andra trevliga fördelar på flygplatser runt om världen.
  • Bensinkort – den som kör bil ofta, antingen privat eller i jobbet, har mycket att vinna från ett bensinkort. Med denna sortens kort får du ofta billigare priser på drivmedel samt bonusar och förmåner på landets bensinmackar.
  • Företagskort – det finns även kreditkort för företagare och med varierande bonusprogram.

Välja rätt kort – tips och tricks

Som sagt är det flera faktorer man ska tänka på när man väljer ett nytt kreditkort. Eftersom det finns vissa risker associerade med kreditutrymmen bör du vara noggrann i din research och endast välja ett kreditkort som passar dig och din ekonomiska situation.

Rätt bonus

För det första vill du så klart hitta ett kreditkort som ger dig bonusar för rätt köp. Om du inte kör mycket bil bör du inte välja ett bensinkort, etc. Du kan läsa mer om de olika kreditkorten ovanför samt besöka sajten som vi länkat till i början på denna guide för att hitta de bästa korten just nu.

Bra villkor

Alla kreditkort har olika villkor och detta är den viktigaste biten att hålla koll på. Du måste till exempel har full koll på räntesatser så att du vet hur mycket du förväntas för krediten du spenderar. Kolla även upp vad som gäller med uppsägningstider, användning utomlands samt avgifter för olika inköp.

Kreditupplysning

Enligt svensk lag måste alla kreditgivare genomföra en kreditupplysning på alla som ansöker om kredit. Detta gör man för att säkerställa att personen i fråga har möjlighet att betala tillbaka krediten som används. Du kan med andra ord inte ansöka om ett kreditkort i fall du har betalningsanmärkningar, saknar inkomst eller av annan anledning inte anses har en stark kreditvärdighet.

1 Comment

  1. Skriv en kort allmän text och länka till någon valfri affiliate.. för att dra in pengar på affiliate länkar – haha Är det så alla ska försörja sig i framtiden??

Comments are closed.