Håller du koll på de senaste skrotpriserna?

Nu kanske du läser rubriken och tänker ”va”? Vadå skrotpris? Men visste du att du kan få betalt för att sälja skrot? Skrot är dessutom precis som guld värderat olika vid olika tidpunkter. Därför kan det vara bra att kolla in de senaste skrotpriserna

Du kan alltså sälja skrot för en slant och skrotpriserna varierar nästan på daglig basis. Så om du vet med dig att du har skrot du behöver bli av med – spana in skrotpriserna och hugg till när priset är bra. 

Skrotpriser är beroende av vilken typ av skrot det är. Vanligtvis sätts skrotpriserna i kronor per kilo. Det är framförallt metallskrot som går att sälja. Det beror på att metallskrot kan återbrukas eller återvinnas för ny användning för många företag. 

Vad räknas som skrot?

Vad räknas då som skrot och är det något man har hemma? Skrot definieras som föremål av metall som inte längre kan användas för det som föremålet var avsedd att användas till. 

Det kan vara material som rostfritt stål, aluminium, koppar, mässing eller bly exempelvis. Vissa skrotbolag köper också blandskrot om du har en massa skrot du inte orkar sortera. Skrotpriset för blandskrot är dock mycket lägre per kilogram skrot än skrot uppdelat efter material eller föremål. 

En del föremål är inte rent metall, men räknas ändå som metallskrot. Det kan vara exempelvis elmotorer, katalysatorer eller vissa blybatterier. Se till att göra något på vägen till att bli ekonomiskt oberoende. Gör dig av med gammalt skrot hemma samtidigt som du tjänar en slant på det.