Nu köper vi vingar för pengarna

Jag kan förstås ha fullständigt misstolkat innebörden i Mikael Rickfors låt Vingar, där han sjunger om att köpa vingar för pengarna. Men oavsett om jag tolkar fel så ser jag ändå en hel del av min livsfilosofi i den här gamla låten.

Bland annat sjunger han om att amortera och att om man lever på kredit får man betala betydligt mer. I slutänden handlar det om att köpa vingar för pengarna, vilket jag tolkar som att pengarna ger frihet. Frihet att göra vad man vill.

En annan intressant sak är att han har förstått och vet vad han ska använda framtiden till. Vilket egentligen är den enda tid vi kan använda, så länge vi fortfarande lever. Och med framtiden framför oss kan vi ändra på allt det där vi inte vill göra, eller inte gillar hos oss själva.

Egentligen rätt enkla saker att filosofera kring. Men ibland kan det behövas en poetiskt formulerad sångtext för att få oss att vakna upp. Med pengar får vi alla mer frihet. Med skuld får vi mindre frihet. Rätt enkelt.

Lyssna på Vingar på Youtube (se nedan) och säg mig om du tolkar låten på samma sätt.