En och annan fråga till miljöpartiet

Miljöpartiet, denna källa till under och fler frågeställningar än någon hinner med, förtjänar att få en och annan fråga. Om jag vore bitter skulle jag fråga dem varför de inte gör något åt miljöfrågorna, men låt oss lämna denna frågeställning till ett annat tillfälle och istället fråga dem varför svensk oxfilé kostar mer än brasiliansk. För i rimlighetens namn borde det vara dyrare att föda upp, slakta och stycka, samt frakta en oxe från Brasilien till Sverige. Men nu är det betydligt billigare att köpa brasiliansk oxfilé, så snälla MP – kan ni svara på varför?

Kanske ännu viktigare; kan ni svara på varför ni inte gör något åt det? För trots allt verkar svenska folket vilja äta en och annan oxfilé ibland, så varför inte göra det billigare för svenskar att köpa svensk oxfilé? I slutändan tjänar ju miljön på det, svenska arbetstillfällen tjänar på det, och även staten tjänar på det. Det är väl ändå bättre att svenska arbetstillfällen stannar kvar i Sverige?

Men jag har en känsla av att MP inte alls är intresserade av att lösa den här frågan. Om de på riktigt vore intresserade av både miljöfrågor och av att göra det bästa för Sverige (man kan ju tycka att det är självklart att ett parti som blir invalt i riksdagen och får ta plats i regeringen gör sitt bästa för att arbeta för Sveriges bästa) så skulle det vara väldigt enkelt att se till att en svensk oxfilé såväl som en svensk fläskfilé är billigare att köpa i Sverige än [sätt in valfritt djur här]filé.

Att göra det bättre och enklare för Sveriges bönder är tyvärr inte något som står högt upp på miljöpartiets agenda dessvärre. De verkar se den yrkesgrupp som sett till att landet överlevt i tusentals år som något ont. De ser hellre att vargar äter upp böndernas får än att skydda svenskt lantbruk. De ser hellre att vi köper in sojabönor från fjärran länder än att underlätta för svenska bönder att odla spannmål.

Av alla frågor jag skulle vilja ställa till MP så är det nog frågan om varför de gör allt de kan för att förstöra för svenska medborgare jag skulle vilja ställa mest av allt. Å andra sidan tror jag inte att jag skulle få något svar. Det har de inte tid med.