En enkel önskelista till den nya regeringen

Då har vi, trots kommunisternas högljudda protester och klagomål utan insikt, fått en ny regering. Bra jobbat Ulf Kristersson och lycka till. Här är min önskelista till din nya regering.

Nr 1- Sköt er för f-n

Se nu till att sköta både landet och era uppdrag klanderfritt. Inget tafsande, misskrediteringar, tjafs eller skitsnack. Gör det ni är satta att göra och ignorera kommunisternas försök att få er att tappa fattningen.

Nr 2 – Leverera

Leverera resultat och inte bara kring vallöften. Se till att bedriva en konservativ, liberal politik. Låt inte socialliberalerna i L få er att tro att socialism är liberalism. Det finns gott om L-medlemmar som har kidnappat begreppet liberalism och försöker likställa liberalism med socialism. Att vara liberal är inte samma sak som att landet ska ha svängdörrar och välkomna alla som vill komma till Sverige. Att vara liberal är att värna människors frihet – men under ansvar.

Nr 3 – Samarbeta

Ni byggde regeringen på samarbete, fortsätt samarbetet och fördjupa det. Anledningen till att det går att bygga en regering på det här samarbetet är att ni är lika. Egentligen hade det bästa varit att ni fyra samarbetspartier gick ihop och bildade ett parti, men tyvärr kommer det inte hända.

Nr 4 – Skjut ner argument med fakta

Oppositionen kommer att göra allt de kan för att vår nya regering ska falla. Var pålästa, skjut ner falska påståenden med fakta. Sossarna är mästare på att komma med falska påståenden och de har inte under de senaste decennierna tagit ansvar för hur de misskött landet.

Nr 5 – Se bortom de fyra åren

Se till att ha en långsiktig plan som inkluderar successionsplanering. Vem som ska efterträda vem är otroligt viktigt och ni måste veta det redan nu. Lär av misstagen era företrädare har gjort, partiledare betyder enormt mycket mer än sakpolitiken när det kommer till val. Människor röstar inte med förnuft, de röstar med hjärtat och en partiledare ingen kan tycka om kommer inte leda ett parti till seger.